Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat uudet UMK-kilpailijat

Uuden Musiikin Kilpailun kilpailijat julkistettiin tänään 10. joulukuuta.

UMK-juontajat Anne ja Ile. // Kuva: Tom Hakala / Anatom Pictures

Uuden Musiikin Kilpailussa nähdään tälläkin kaudella nimekäs ja vaikutusvaltainen tuomarinelikko: Toni Wirtanen, Redrama, Aija Puurtinen ja Tomi Saarinen. Juontajina puolestaan jatkavat valovoimaiset YleX-tähdet Ilkka Uusivuori ja Anne Lainto.

UMK-kilpailijat ja heidän kappaleensa julkistettiin tänään 10. joulukuuta. Mukana on monta The Voice of Finland -kilpailusta tuttua laulajaa.

CLARISSA FEAT. JOSH STANDING: TOP OF THE WORLD

Säv., sov. Paul Oxley, David Neisser, Christian Rabb, Annette Lundell, Joshua Standing San. Paul Oxley

Karjaalta kotoisin oleva Clarissa on 23-vuotias energinen pop-tulokas, joka on kappaleellaan valmis valloittamaan maailman. Hip hop -tanssin moninkertainen suomenmestaruusmitalisti aikoo hyödyntää tanssitaitojaan myös UMK:n lavalla. Clarissan fiittajana nähdään englantilainen pop-lupaus ja street-tanssija Josh Standing.

- Olen ollut lapsesta saakka hillitön euroviisufani, joten olen todella innoissani! Meillä on luja usko voittoon ja aiomme tehdä rankasti töitä sen eteen.

CLARISSA FEAT. JOSH STANDING

DENNIS FAGERSTRÖM: MY LITTLE HONEY BEE

Säv. Dennis Fagerström, Michael James Down, Niklas Hast, Andreas Anastasiou, Primoz Poglajen San. Dennis Fagerström, Michael James Down Sov. Niklas Hast

The Voice of Finland -kilpailussa hurmannut, herkkä ja romanttinen Dennis on harrastanut musiikkia lapsesta saakka. Hän ihailee Robbie Williamsia ja Michael Bubléta.

- Olen koko ikäni rakastanut musiikkia ja olenkin aina laulamassa tai hyräilemässä jotain - siis ihan aina! Olen soittanut saksofonia 8-vuotiaasta lähtien, laulamisesta innostuin vähän myöhemmin. Opiskelun vastapainona lähden usein liikkumaan ja minut voikin usein bongata salilta tai lenkkipolulta. Niin ja kyllä - laulan usein myös lenkkeillessä, Hangosta kotoisin oleva Dennis kertoo.

DENNIS FAGERSTRÖM

HANNA SKY: HOPE

Säv., san. Hanna Sky Sov. Hanna Sky, Kalle Marttila, Rolf Pilve

Tampereelta kotoisin oleva Hanna Sky yhdistelee musiikissaan tarttuvasti elektropoppia ja etnisiä elementtejä. Kilpailukappale Hope syväluotaa toivon merkitystä ihmisen arjessa. Kappaleiden sekä Hanna Sky -nimen takana on pitkään muusikkona ja laulaja-lauluntekijänä toiminut Hanna Seppälä, joka aloitti soolouransa uudella artistinimellä viime kesänä.

- Nyt lähtee todellinen mylly pyörimään! Olen jo pitkään tehnyt omia biisejä ja biisinkirjoitus on minulle elämäntapa. UMK on hieno näytön paikka tuoda omia biisejä laajan yleisön tietoisuuteen, joten hullu treeni on päällä ja työmotivaatio huipussaan!

HANNA SKY

HUKKA JA MAMA: SELJA

Säv., san. Lasse Hukka Sov. Lasse Hukka, Martina Myllylä, Simo Saukkola

Hukka ja Mama on helsinkiläinen duo, jonka musiikki on suloisen lapsekasta ja

myös haikeaa. Duon pyrkimyksenä on kirjoittaa kappaleita, jotka ovat kuin hyviä karkkeja: makeita, mutta kirpeitä.

- Olemme lapsuudenystävät vuosien takaa, kaksi haaveilijasielua. Ilmaisemme tuntojamme musiikin kautta ja se pitää meitä yhdessä. Katsotaan minne biisimme junakomppi meidät kuljettaa.

HUKKA JA MAMA

JASMIN MICHAELA: KERTAKÄYTTÖSYDÄN

Säv. Mikko Kierikki, Jasmin Michaela, Jutta Annala San. Johanna Viksten Sov. Mikko Kierikki, Jasmin Michaela, Jonas Olsson, Jani Lagerström

Jasmin Michaela on turkulainen 25-vuotias laulaja, joka on aina rakastanut latinolaisia rytmejä. Latinopoppi oli luontainen valinta oman musiikin tyylilajille.

- Musiikki on suuri intohimoni. Latinopoppi on värikäs annostus D-vitamiinia ja uskon, että suomalaiset tarvitsevat sitä ympäri vuoden. Olisi upeaa päästä Euroviisuihin näyttämään suomalaisen sielun tulisempi puoli ja tartuttaa positiivinen energia ihmisiin rytmikkään musiikin avulla. Unelmat voivat toteutua, kun niitä alkaa elää!

JASMIN MICHAELA

LILI LAMBERT: LET ME TAKE YOU THERE

Säv., sov. Lili Lambert, Joonas Kaikko, Lasse Piirainen San. Lili Lambert

33-vuotias Lili Lambert osallistui vuonna 2013 The Voice of Finland -laulukilpailuun, jossa ylsi Elastisen tiimissä suoriin lähetyksiin asti. Lili yhdistelee mielellään soulvaikutteita musiikkiinsa ja on parhaillaan työstämässä omaa albumia. Levy tulee olemaan omannäköinen sekoitus r&b:tä, poppia ja funkia.

- Ihmisillä on erilaisia tapoja purkaa tunteitaan. Jotkut urheilevat, toiset rauhoittuvat metsässä. Minä olen aina purkanut tunteeni musiikkiin. Rakastan vahvaa jenkkigospelia. Sitä saa laulaa korkealta ja kovaa, ja se on täynnä vahvuutta, iloa ja energiaa, Lili kertoo.

LILI LAMBERT

LAURI MIKKOLA: GOING DOWN

Säv., san. Lauri Mikkola Sov. Lauri Mikkola, Tuomas Viiliäinen

Lauri Mikkolan kansainvälinen soundi on vienyt hänet vuosien mittaan laulamaan muun muassa Lontoon Royal Albert Halliin, presidentinlinnaan ja The Voice of Finland -kilpailun semifinaaliin.

- Uskon omaan kappaleeseeni ja itse tehtynä se on minulle erityisen tärkeä ja henkilökohtainenkin. Uuden Musiikin kilpailussa olen mukana täysillä ja koko sydämestäni.

LAURI MIKKOLA

MADCRAFT: SHINING BRIGHT

Säv., sov. Tom Nuorivaara, Juho Rinne, Jesse Mäläskä, Otto Uotila San. Tom Nuorivaara

MadCraft on helsinkiläinen pop-punk -yhtye, jonka nopeatempoiset duurikappaleet ja energinen livesoitto lupaaavat kesäaurinkoa tähän murheellisten laulujen maahan. Yhtye on soittanut yli 100 keikkaa parin viime vuoden aikana, eikä vauhti ole hyytynyt tänäkään vuonna.

- UMK on meille näytön paikka. Tahdomme tatuoida MadCraftin kertaheitolla koko kansan tajuntaan, yhtye kertoo.

MADCRAFT

MAKEA: PAINOVOIMA

Säv., san. ja sov. Makea

Makea on uusi urbaanin pop-musiikin yhtye, joka ammentaa vaikutteitaan hiphopista, elektrosta ja rockista. Musiikki on työllistänyt bändin jäseniä jo pitkään ja visio omasta musiikista on kypsynyt valmiiksi hiljalleen. Nyt bändi ottaa askeleen kohti unelmaansa osallistumalla Uuden Musiikin Kilpailuun omalla kappaleellaan "Painovoima."

- Meillä on tarve tehdä hyvää musiikkia ja mennä eteenpäin. Unelmoimme isoista lavoista ja suuremmista yleisöistä.

MAKEA

MIAU: GOD/DRUG

Säv. Anu Kaukola San. Anu Kaukola, Henna Juvonen Sov. MIAU, Erno Laitinen

MIAU on Kuopiosta kotoisin oleva helsinkiläistrio, jonka juuret ovat syvällä indierockissa ja pää tukevasti popin pilvilinnoissa. Vahvalla visuaalisuudella, kolmen laulajan stemmoilla ja häpeilemättömillä elektronisen musiikin vaikutteilla höystetty punk-pop on tehnyt hyvin kauppansa muun muassa Flow-festivaalilla.

- MIAU on vienyt meidät jo ensiapuun, Pythagoraan lauseen äärelle, Red Bullin studioon Kööpenhaminaan ja vappukeikalle Elvis-naamareissa. Joten UMK on aivan luontevaa jatkoa kaikelle tapahtuneelle.

MIAU

MIKKO POHJOLA: SÄNGYN REUNALLA

Säv., san. Mikko Pohjola Sov. Jukka Immonen ja Mikko Pohjola

Oulusta kotoisin oleva laulaja-lauluntekijä Mikko Pohjola debytoi 2011 albumilla "Menkää te, minä jään". Albumin tunnetuimmat sinkut olivat "Paikkani tiedän" ja "Et nää". Kisakappale "Sängyn reunalla" on ote Pohjolan toiselta albumilta, jota hän valmistelee parhaillaan.

-Kaikki tai ei mitään - rohkenin lähettää Sängyn reunalla -biisin mukaan kisaan tätä mottoa noudattaen. Toivon kappaleen puhuttelevan ja pysäyttävän.

MIKKO POHJOLA

SOFTENGINE: SOMETHING BETTER

Säv. Topi Latukka San. Henri Oskár, Topi Latukka Sov. Softengine, Jyrki Tuovinen

Seinäjokelainen Softengine pyrkii luomaan eeppistä omintakeista tyyliä sekoittaen siihen esikuviaan Coldplaytä, Musea, Disco Ensembleä ja 30 Seconds To Marsia. Vuonna 2012 julkaistu omakustannelevy, hyvä menestys useassa bändikilpailussa ja pitkä keikkalista ovat valmistelleet yhtyeelle tietä Suomen indietaivaan uudeksi tähdeksi. Uutta materiaalia on työn alla ja innostus sekä odotukset ovat korkealla.

- Pyrimme tempaisemaan kuulijan musiikkiimme sisään akustisia ja elektronisia elementtejä hyödyntäen. Vastakohtaiset teemat ja ajatukset korostavat laulujemme mietteliäitä, mutta energisiä ja räjähtäviä ulottuvuuksia.

SOFTENGINE

Lähteet: UMK