Hyppää pääsisältöön

UMK-kilpailija MIAU: Toni Wirtanen on meidän mussukka

UMK-kilpailija MIAU pitää tuomari Toni Wirtasta mussukkanaan ja yrittää voittaa Redraman puolelleen.

MIAU

UMK-kilpailija MIAU on Kuopiosta kotoisin oleva helsinkiläistrio, jonka juuret ovat syvällä indierockissa ja pää tukevasti popin pilvilinnoissa. Vahvalla visuaalisuudella, kolmen laulajan stemmoilla ja häpeilemättömillä elektronisen musiikin vaikutteilla höystetty punk-pop on tehnyt hyvin kauppansa muun muassa Flow Festivalilla.

Henna, Susanna ja Anu perustivat bändin arvottuaan ensin soittimet. Nuorilla naisilla oli suuri into tehdä musiikkia, mutta varsinainen soittotaito karttui vasta treenaamalla yhdessä. Tässä ovat uudet UMK-kilpailijat

- Päätös syntyi nopeasti ja aika yllättäen yhden kaverin vinkistä. Hänen mielestään meidän piti ehdottomasti osallistua. Olimme juuri sopivasti äänittäneet yhden uuden kappaleen. Meillä oli siis lyhyellä varoitusajalla biisi valmiina, naiset kertovat YleX:lle.

Viime vuoden UMK-voittaja Krista Siegfrids ehti jo kommentoida YleX:lle, että hänen mielestään MIAU on uusista UMK-kilpailijoista eniten Krista Siegfrids uusista UMK-kilpailijoista: Tämä bändi on eniten Ding Dong

- Se kuulostaa tosi hyvältä. Krista on oikeassa, MIAU hihkuu.

UMK-voittaja matkaa ensi vuonna Tanskaan, sillä viisut järjestetään Kööpenhaminassa.

- Yksi enne, että voitamme voisi olla se, että aloitimme biisin äänitykset viime toukokuussa Köpiksessä eli tavallaan ympyrä sulkeutuisi, MIAU perustelee.

Bändi päätyi Redbullin studiolle Kööpenhaminaan voitettuaan Redbullin järjestämän bändikilpailun.

- Voisimme viedä kappaleen takaisin sinne Köpikseen, muusikot innostuvat.

Tuomaristo on ollut yhtyeelle suotuisa, mutta Redramaan bändin pitää tehdä vielä suurempi vaikutus.

- Redrama on vähän nihkeillyt meille. Siinä on meille työnsarkaa. Meidän pitää voittaa hänet puolellemme. Toni Wirtanen on meidän mussukka, naiset paljastavat.

Lue myös: Krista Siegfrids uusista UMK-kilpailijoista: Tämä bändi on eniten Ding Dong

Lähteet: YleX