Hyppää pääsisältöön

Harjavallan Dali keitti liemen ja pyyhkäisi viiksiään

Olavi Niemelä osti 1900-luvun alussa valmistetun viiksivahan reseptin ja ryhtyi valmistamaan vahaa käsityönä perheyrityksessä.

Ajankohtainen kakkonen tapasi ”Harjavallan Dalin” vuonna 1993.

Olavi Niemelä vastaa tuotteen kauppaamisesta, vaimon valmistaessa sitä vanhanaikaisesti salaista reseptiä noudattaen.

Liiketoiminta on vielä pientä ja moni viiksiään mielellään vahaileva suomalainen mies ei itse uskalla ostaa tuotetta vaan laittaa vaimonsa asialle. Niemelältä ei rohkeutta puutu, sillä hän pyrkii viemään viiksivahapurkin yhdentyvän Euroopan markkinoille.

Ohjelmassa availlaan myös paikkakunnan viihdyttäjänä ja pellenäkin pidetyn Niemelän elämänfilosofiaa, jota hän kiteytttää viikset vahattuina ravintolan estradilla Frank Sinatran malliin: "mä tieni tään nyt minne päin vein, mä oon vain iloinen, kun kaiken näin tein".

Teksti: Antti Majala