Hyppää pääsisältöön

K-System teki kotimaista tanssimusiikkihistoriaa

K-System on tehnyt suomalaista listahistoriaa.

Internet ja musiikki. // Kuva: iStockphoto

Muun muassa Guardian Angel-, SupaDupaSound- sekä Samba 69- hiteistään tuttu Kimmo "K-System" Kauppinen on tehnyt suomalaista musiikkihistoriaa olemalla ensimmäinen kotimainen artisti, joka nousee Suomen arvostetuimman tanssilistan, Finnish Dance Chartin TOP-10-listalle kolmella eri vuosikymmenellä.

Vuonna 1999 uransa käynnistänyt K-System nousi heti ensimmäisellä Come To Me -singlejulkaisullaan Finnish Dance Chartin sijalle kahdeksan vuonna 1999. Ensimmäisen ykkössijan listalla K-System nappasi joulukuussa 2000 singlellään Set You Free. Vuonna 2004 K-System otti toisen kiinnityksensä listan ykkössijaan Sleep Is The Enemy -albumiltaan poimitulla singlellä L.O.V.E.. Albumilta nousivat esiin myös singlet Guardian Angel, Sound Of Arena, sekä Dream My Dream, jotka kaikki menestyivät listalla.

Helmikuussa 2008 K-System lähes dominoi Finnish Dance Chartia, kun kärkikymmeniköstä löytyivät hänen oma Samba 69 -kappaleensa, sekä DJ Alex Kunnarille tuotettu Lifter. Samana vuonna suomalaiset DJ:t äänestivät hänet vuoden parhaaksi musiikkituottajaksi.

Joulukuussa 2013 K-Systemin tuorein single, Flaming Sambuca, nousi toisella listaviikollaan Finnish Dance Chartin sijalle 10, tehden Kauppisesta kaikkien aikojen ensimmäisen suomalaisen artistin, jonka kappale on noussut suomalaisten klubien sekä yökerhojen tanssituimpien kappaleiden listan kärkikymmenikköön kolmella eri vuosikymmenellä.

Artisti kommentoi saavutustaan seuraavasta.

- Ihan ensimmäisenä on pakko kiittää kaikkia suomalaisia DJ:tä jotka ovat osallistuneet listan laatimiseen kaikkien näiden vuosien ajan, ja äänestäneet biisejäni. Tuntuu uskomattomalta ajatella, että oma ura on kestänyt jo näin pitkään, ja uskon että vielä vuosia on paljon edessä. Lisäksi on suuri ilo huomata, että elektronisen tanssimusiikin suosio on noussut viime vuosina huomattavasti. Se on vaikuttanut positiivisesti motivaatioon tehdä uutta musiikkia.

Finnish Dance Chart, Suomen tanssituin lista, kertoo mitä Suomen klubeissa ja yökerhoissa tanssitaan eniten tällä hetkellä. Finnish Dance Chartin toimittamisesta vastaavat DeeJay Promotion Finlandiin kuuluvat jäsen-DJ:t.

Tanssilistojen lisäksi K-System on menestynyt myös Suomen virallisilla albumi- sekä singlelistoilla sekä Yhdysvaltojen Billboard Top-200 listalla.