Hyppää pääsisältöön

Kilpailun kulku ja lähetykset

Kuva: Tomi Mikola peacock

MIKÄ UMK?

UUDEN MUSIIKIN KILPAILU on Yleisradion järjestämä kaikille musiikintekijöille avoin kilpailu, jossa etsitään Suomen parasta uutta biisiä. Tänä vuonna UMK vastaanotti 420 demoa. Tuomaristo valitsee 12 kilpailijaa, joista kahdeksan pääsee Espoon Barona Areenalla 1.2. järjestettävään finaaliin. UMK finaalin voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa Tanskan Kööpenhaminassa toukokuussa 2014.


10.12. - Tiedotustilaisuus: Kilpailijoiden julkistus

Kertaa lähetyksen tunnelmat >

Yle TV2 klo 21

26.12. - Top12 (huom. klo 20.10)

(Yle Areena ennakko 10.12.)
Tuomariston valitsemat 12 kilpailijaa esittelyssä. Kilpailu UMK-voitosta ja Suomen Euroviisuedustajan paikasta alkaa 28.12.

28.12. - Uuden Musiikin Kilpailu

(Yle Areena ennakko 21.12.)
Kilpailijat esiintyvät ensimmäistä kertaa tuomariston edessä. Tänään nähdään kilpailun ensimmäiset kuusi artistia.

4.1. - Uuden Musiikin Kilpailu

(Yle Areena ennakko 28.12.)
Kilpailijat esiintyvät ensimmäistä kertaa tuomareille. Tänään nähdään kilpailun toiset kuusi artistia.

11.1. - Karsinta 1

Suora lähetys Peacock-teatterista, jossa kuusi kilpailijaa tavoittelee UMK-finaalipaikkaa. 1. Karsinnassa kilpailevat MIAU, Dennis Fagerström, Lili Lambert, Hukka ja Mama, Softengine ja Jasmin Michaela.

Tuloslähetys
Suora lähetys jatkuu. Jatkopaikat ratkeavat yhteenlasketuilla tuomari- ja yleisöäänillä. Mukana ensimmäisen levynsä julkaiseva Arion.

Palaa lähetyksen huippuhetkiin >

18.1. - Karsinta 2

Suora lähetys Peacock-teatterista, jossa kuusi kilpailijaa tavoittelee UMK-finaalipaikkaa. 2. Karsinnassa kilpailevat MAKEA, Lauri Mikkola, Clarissa feat. Josh Standing, Mikko Pohjola, MadCraft ja Hanna Sky.

Tuloslähetys
Suora lähetys jatkuu. Jatkopaikat ratkeavat yhteenlasketuilla tuomari- ja yleisöäänillä. Vieraileva tähtiartisti: Musta Barbaari.

Palaa lähetyksen huippuhetkiin >

25.1. - Semifinaali

Suora lähetys Peacock-teatterista. Viimeiset 6 paikkaa UMK-finaaliin ratkaistaan yleisöäänillä, kahden kilpailijan kohtalona on tippua kisasta. Semifinaalissa kilpailevat MadCraft, Hukka ja Mama, Lauri Mikkola, Jasmin Michaela, Dennis Fagerström, MIAU, Mikko Pohjola, sekä Clarissa feat. Josh Standing.

Palaa lähetyksen huippuhetkiin >

1.2. - Finaali

Suuressa finaalilähetyksessä Barona-areenalla esiintyi kahdeksan UMK-finalistia. Koko kisan voittaja ratkaistaan yleisön ja tuomariston yhteenlasketuilla äänillä. Voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa toukokuussa. 1. Karsinnasta suoraan Finaaliin eteni Softengine ja 2. Karsinnasta Hanna Sky. Semifinaalista paikan Finaaliin itselleen lunastivat MadCraft, Hukka ja Mama, Lauri Mikkola, MIAU, Mikko Pohjola, sekä Clarissa feat. Josh Standing.

UMK-voittajaksi ja Suomen euroviisuedustajaksi 2014 nousi Softengine.

Palaa lähetyksen huippuhetkiin >

UMKplus

UMKplus tarjoaa ennakkofiiliksiä ja voitonhuumaa TV-lähetysten molemmin puolin verkossa osoitteessa yle.fi/umk! 11.1. alkaen joka lauantai klo 20.30. (Huom. 11. ja 18.1. myös uutistauolla Karsinta- ja tuloslähetysten välissä.)

UMK kuuluu ja näkyy myös YleX:ssä, Yle Radio Suomessa, X3M:ssä, Vegassa sekä Yle Femmalla.


Yksi biisi voittaa sata miljoonaa kuulijaa.
yle.fi/umk
#UMK14

 • Softengine on UMK-voittaja ja Suomen euroviisuedustaja 2014

  Superjännittävä UMK-finaali huipentui Espoon Barona Areenalla, kun yleisö- ja tuomariäänin Softengine kappaleellaan Something Better ylsi UMK-voittajaksi ja edustamaan Suomea ensi toukokuussa Eurovision laulukilpailuun Kööpenhaminaan.

 • Krista Siegfrids tähdittää UMK:n tiheätunnelmaista finaalia

  Kahdeksan biisiä, kahdeksan esittäjää – vain yksi lähtee tuomari- ja yleisöäänin edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuihin Kööpenhaminaan toukokuussa. Suora lähetys nähdään lauantaina 1.2. Yle TV2:ssa, Yle Radio Suomessa, Yle Radio Vegalla ja Yle X3M:llä klo 21 lähtien.

 • UMK - Semifinaalin tulokset

  Huiman intensiivisessä suorassa lähetyksessä yleisöäänin finaaliin menivät Lauri Mikkola: Going Down, Clarissa feat. Josh Standing: Top Of The World, Mikko Pohjola: Sängyn reunalla, MadCraft: Shining Bright, MIAU: God/Drug sekä Hukka ja Mama: Selja . UMK-finaalin suora lähetys Barona areenalta nähdään Yle TV2:ssa ja Yle HD:ssa la 1.2. klo 21.00.

 • Semifinaalin esiintymisjärjestys ja äänestysnumerot

  UMK-jännitys tiivistyy ensi lauantaina 25.1. Yle TV2:ssa klo 21, kun kahdeksan UMK-artistia kisaavat paikasta finaaliin. Viimeisiä finaalipaikkoja tavoittelevat MadCraft, Hukka ja Mama, Lauri Mikkola, Jasmin Michaela, Dennis Fagerström, MIAU, Mikko Pohjola sekä Clarissa feat. Josh Standing. Yleisöllä on kaikki valta lauantaina, sillä kuusi artistia pääsee finaaliin ainoastaan yleisön äänillä.