Hyppää pääsisältöön

Oletko ollut tyly UMK-tuomari, Toni Wirtanen?

Uudet UMK-kilpailijat julkistettiin tiistaina 10. joulukuuta. Tuomaristossa istuvat tänäkin vuonna Redrama, Toni Wirtanen, Tomi Saarinen ja Aija Puurtinen.

UMK-tuomari Toni Wirtanen // Kuva: Tom Hakala / Anatom Pictures

_Näin UMK-kilpailijat valittiin – katso avausjakso-_tuomari Toni Wirtanen on tyytyväinen artistivalintoihin, mutta on huolissaan siitä, ettei nuorilla bändeillä ja artisteilla ole vielä tarpeeksi kappaleita UMK:n jälkeistä keikkailua varten.

- Todella hyvältä näyttää, ei jättänyt hirveän paljon toivottavaa, ylpeä tuomari kommentoi uusia UMK-kilpailijoita.

Kokenut muusikko kuitenkin painottaa, ettei yhdellä biisillä vielä keikkalavoja valloiteta biisikilpailun jälkeen.

- Mua huolestuttaa se, että täällä on todella monet liikkeellä about ensimmäisellä biisillään. Jos tulee UMK-voitto helmikuussa, niin siinä on sitten kauhea hässäkkä ja todella vähän aikaa. Miten sä teet mitään levyä, kun jengi repii joka paikkaan, oot Köpiksessä, harjoituksissa ja haastatteluissa.

- Sitten onkin jo kesäkuu ja sulla on edelleen vaan se yksi biisi. Pitäisi ruveta tekemään keikkoja ja sitten käy sinisabotaget ja jää keikat tekemättä, kun ei ole tarpeeksi matskua, Wirtanen kommentoi.

Hän näkee asiassa kuitenkin toisenkin puolen.

- Toisaalta, jos ensimmäiset biisit ovat niin hyviä, että niillä pääsee UMK-finaaliin, niin sehän antaa odottaa, että on todella kovia artisteja tulossa, Wirtanen juttelee.

Osa uusista UMK-kilpailijoista kertoi treenaavansa peräti yhdeksän tuntia päivässä ja tekevänsä toistoja niin kauan, että tulee hyvä.

- En ole itse koskaan ollut sellaisen lähestymistavan ystävä, että toistetaan vaan jotain tiettyjä asioita. Kyllä ne kappaleet sieltä tulevat, kun tähdet ovat oikeassa asennossa ja sielu on auki. Se ei toistolla parane, Wirtanen sanoo.

Suurin osa UMK-artisteista kertoi YleX:n haastattelussa, että Toni Wirtanen on kuumottavin tuomari. Muusikko ei kuitenkaan myönnä olleensa tyly.

- En, mutta otan tuon hyvällä. Se kertoo, että mulla on auktoriteettia ja luontaista särmää. Mähän olen pelottava hahmo, Wirtanen myhäilee.

MADCRAFT

Erityisesti punkpop-yhtye Madcraft piti Wirtasta hieman pelottavana hahmona.

- Luulen että se johtuu siitä, kun meikäläinen on huseerannut tuollaisen punkahtavan poprockin parissa niin kauan, että nuoremmat jullit ovat joskus kuunnelleet meidän biisejä ja sitä kautta mun sanoilla voi olla enemmän painoarvoa. Olen tosi otettu näistä kitararock-bändeistä ja lähetän heille vain lämpöä ja hyvää, Wirtanen tunteilee.

Lue myös: UMK-kilpailija MIAU: Toni Wirtanen on meidän mussukka

Lähteet: YleX