Hyppää pääsisältöön

Amorphis maireana: Kitara Hard Rock Cafen seinälle

Amorphis kävi tänään Helsingin Hard Rock Cafessa juhlistamassa pääsyään ravintolaketjun kokoelmiin. Bändillä on itselläänkin muutamia muistoesineitä, jopa yksi suomalasen rockhistorian kulttiesine.

Amorphis

Metallibändi Amorphis on ikuistettu tänään Helsingin Hard Rock Cafen -kokoelmiin, kun kitaristi Esa Holopaisen sähkökitara liitettiin osaksi ravintolaketjun arvoesineitä. Amorphis-kitaristi on tyytyväinen.

- Onhan se hienoa, että noteerataan ja saa oman kotikaupungin Hard Rock Cafen seinälle tuollaisen muistoesineen, Holopainen kertoo YleX:lle.

Sähkökitara, joka seinällä killuu, on kulkenut hänen mukanaan viitisen vuotta. Holopainen hankki sen ennen vuonna 2009 julkaistun Skyforger-levyn sessioita.

- Se on ollut mukana meidän levyn äänityksissä ja kiertueella. Ihan oikea arvokitara se on ja siihen liittyy muistoja. Ei se ole mikään tilauskitara tätä tilaisuutta varten.

Holopainen sanoo, että hän ei ole itse pahemmin keräillyt muistoesineitä bändeistä. Hieman muistelemalla paljastuu, että mies hautoo kotonaan suomalaisen musiikin kulttiesinettä.

- On mulla yksi Kingston Wallin kitaristilaulaja Petri Wallin käytössä ollut vahvistin himassa. Sillä on sen verran tunnearvoa, etten ole viitsinyt sitä roudata treenikämpille.

Hard Rock Cafen tilaisuudessa mukana olleet muut Amorphiksen jäsenet sanovat myös, että keräily on ollut vähäisempään. Basisti Niclas Etelävuori kertoo keränneensä useita AC/DC-huiveja bändin keikoilta, jotka ovat kuitenkin hävinneet ajan saatossa.

- Ei ollut rahaa t-paitoihin, mutta huiveja sain ostettua, Etelävuori nauraa.

Laulaja Tomi Joutsen puolestaan kertoo rakkaasta muistoesiineestään norjalaisbändi Turbonegron kulta-ajoilta.

- Mulla on yksi taulu, jonka ovat tehneet Turbonegron Happy Tom ja Hank von Helvete. Tein jonkun jutun johonkin lehteen ja sain jotenkin keploteltua sen itselleni. Siinä on Suomi-mies viinapullo kädessä ja se pissaa. Se on mulla edelleen seinällä, mutta vaimo ei kyllä ole oikein tyytyväinen siihen tauluun.

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.

 • Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä”

  Nelli Matulan suosiolla on myös varjopuolensa.

  Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä” 24-vuotias poppari puhui YleX:lle visioista, “bränditasapainosta” ja siitä, miten noustaan Suomen tunnetuimmaksi uudeksi artistiksi. Suosiolla on myös varjopuolensa. Seiskan paparazzi päivysti kerran kaksi viikkoa pusikossa hänen etuovellaan. Stalkerit ovat piinanneet verkossa ja kasvotusten.