Hyppää pääsisältöön

Happoradio vertaa toimintaansa lätkäikoniin: Olemme bändillinen raimohelmisiä

Happoradio on hankkinut itselleen kirittäjän, koska bändissä on edellisillä levyillä siirrelty kiekkoa kuin ikoninen keskushyökkääjä Raimo Helminen konsanaan. Yksityiskohtien viilaamiseen ei kulu enää päiväkausia.

Happoradio // Kuva: YleX / Alma Hätönen

Happoradio työstää parhaillaan kuudetta studioalbumiaan. Projekti on liikkunut eteenpäin huomattavasti joutuisammin kuin aiemmin, koska bändi on oivaltanut tarttua ulkopuoliseen apuun tuotannossa.

- Me ollaan helpotettu luomisen tuskaa hommaamalla ulkopuolinen tuottaja, kitaristi AH Haapasalo sanoo YleX Aamun haastattelussa.

Laulaja Aki Tykki lisää, että ulkopuolinen tuottaja on sanonut suorat sanat bändin biisinikkareille. Kolme edellistä levyä on tuotettu omin voimin, mikä on johtanut siihen, että bändi on nysvännyt yhden rummuniskun paikkaa jopa päivien ajan. Tykki sanoo, että nimenomaan hän ja kitaristi Haapasalo ovat pahimmat hinkkaajat.

- Ollaan riidelty asioista, joilla ei ole lopulta mitään merkitystä.

Nyt tuottaja kehottaa bändiä keskittymään soittamiseen yksityiskohtien nypläämisen sijaan. YleX Aamun Ile sanoo, että tilannehan kuulostaa ihan Suomen jääkiekkomaajoukkueen touhulta, jossa kiekkoa siirrellään, eikä kukaan lämää kohti maalia.

- Joo. Bändillinen raimohelmisiä, Tykki toteaa viitaten takavuosien rauhalliseen keskushyökkääjään.

Laulaja jatkaa vertauskuvauksin ja sanoo, että uusi tuottaja on kuin Teemu Selänne, joka laittaa syöttelyn sijaan kiekon maaliin.

Lähteet: YleX Aamu