Hyppää pääsisältöön

Ranskalaisrokumentti kertaa rockin kapinallisen historian – katso

Yle Areenassa on katsottavissa persoonallinen dokumentti Wild Things rock-musiikin kapinallisesta historiasta. Dokumentissa on haastateltu rokkareita Iggy Popista Slashiin.

Iggy Pop // Kuva: EMI

Ranskalaisen Jérôme de Missolzin vuonna 2010 valmistunut persoonallinen, omakohtaisesti koettu Wild Things -dokumentti rock-musiikin historiasta on katsottavissa Areenasta. De Missolz lähti omien sanojensa mukaan etsimään vaaran tunnetta ja viimeisiä lahjomattomia suuruuksia, jotka voisivat yhä kertoa villistä kiihkosta, joka kumpusi 1900-luvun hulluimmista kuvitelmista seksin, huumeiden ja rock'n'rollin maailmassa.

Missolz rakensi dokumentistaan kapinarockin jälkiä etsivän road movien. Haastateltaviksi löytyivät muun muassa ohjelman keskeinen "Viimeinen mohikaani" Iggy Pop, The Animalsin Eric Burdon, Joy Divisionin Peter Hook, Motörheadin Lemmy sekä Guns N' Rosesin Duff McKagan ja Slash.

Lisäksi ohjelman arkistomateriaalissa esiintyvät muun muassa Little Richard, Chuck Berry, The Beatles, The Rolling Stones, Bob Dylan, Janis Joplin, The Doors, John Lennon, The Who, Jimi Hendrix, David Bowie, Led Zeppelin, Sex Pistols, The Clash, Rage Against the Machine, PJ Harvey ja Nirvana.

Lähteet: Yle Areena

 • Kommentti: Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa Edin uuden singlen kohdalla häviäjä ei ole kanadalainen indie-artisti, jolta jää saamatta käyttökorvaukset, vaan Edi itse, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Anton Vanha-Majamaa.

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.