Hyppää pääsisältöön

Sukupuolensa korjannut Against Me! -solisti: Perheeni on ollut todella kannustava

Ilosaarirockissa vuonna 2012 esiintyneen Against Me! -punk-yhtyeen solisti Laura Jane Grace tunnettiin aiemmin nimellä Tom Gabel. Rokkari kertoo perheensä ollen isää lukuun ottamatta erittäin kannustava tämän muutoksessa.

Against Me! Ilosaarirockissa 2012 // Kuva: Tomi Mikola

Vuonna 2012 Against Me! -yhtyeen solisti Tom Gabel kertoi yhtyeelleen olevansa transseksuaali ja vaihtavansa nimensä Laura Jane Graceksi.

- Se tuntui vähän siltä, kuin olisin potkaissut heitä naamaan. Toivoisin, että minulla olisi valokuva kaikkien naamoista juuri ilmoitukseni jälkeen, Laura kertoo BBC:n haastattelussa.

Hormonihoitoja parhaillaan saava rokkari kertoo perheensä olleen tälle suurena tukena muutoksen keskellä. Lauran isä tosin ei enää suostu puhumaan tyttärelleen. Lauran kolmevuotiaan tyttären äiti Heather seisoo edelleen kumppaninsa rinnalla.

- Heather kutsuu minua she- ja her-sanoilla, mutta toki meillä on kummallisia hetkiämme. Pelkään, mitä hän loppupeleissä minusta ajattelee, Laura pohtii.

Aiemmin sukupuoliristiriitaa huumeilla ja alkoholilla lääkinnyt Laura ei ole vielä varma, aikooko hän käydä läpi sukupuolileikkauksen.

- Ei kaikessa ole kyse leikkauksesta. Trans-ihmiset voivat elää onnellista elämää ilman tarvetta leikkaukseen.

Lue myös: Sukupuolenkorjausta läpikäyvä jenkkirokkari valloitti Ilosaarirockin - katso keikkakuvat

Lähteet: BBC