Hyppää pääsisältöön

Vuoden parhaat kotimaiset albumit – äänestä suosikkiasi!

YleX:n musiikkitoimittajat Venla, Pirita ja Juhani valitsivat vuoden suosikkialbuminsa kotimaisesta tarjonnasta. Voit myös äänestää omaa lemppariasi suomalaisjulkaisuista!

Vinyyli // Kuva: JP Panttila

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musagurut Venla, Pirita ja Juhani ovat sanansa sanoneet ja valinneet omat kotimaiset suosikkilevynsä vuodelta 2013. Suosikkialbumit edustavat niin indietä, hip hopia kuin metalliakin.

Venla

Satellite Stories: Pine Trails

Oululainen Stallite Stories uudistui ja kypsyi juuri sopivasti toiselle albumilleen. Albumin kaikki kappaleet soivat heleästi ja seesteisesti, unohtamatta tutuksi tulleita "party-indie" -mausteita. Pääosin omin päin työstetty Pine Trails on erityisen eheä ja kaunis albumikokonaisuus. Tätä levyä jaksaa, ja haluaa kuunnella!

Pirita

Gasellit: Aina

Nuori räp-poppoo näyttää, ettei suomiräpin tarvitse olla ummehtunutta, paikallaan vellovaa egolypsyä ja vanhojen läppien kierrättämistä. Gasellien kakkoslevylle on pakattu hirveä määrä kehitystä, nokkeluutta ja rohkeutta, joka saa monet vanhat tekijät näyttämään ATK-taitoja kansalaisopistossa harjoittelevilta eläkeläisiltä. Raikas soundi yhdistettynä rehelliseen tunteiden purkuun ja pop-koukutteluun on ehdottomasti Vuoden albumi -leiman arvoinen kulttuuriteko.

Juhani

Speedtrap: Powerdose

Perinnetietoisen metallin uuden kotimaisen tulemisen kliimaksi koettiin Speedtrapin debyyttialbumin myötä. Tätä luukuttaessa rähmät räjähtää, vaikut vapautuu ja sieraimet iskee tulta! Not for wimps.

Mikä on sinun suosikkisi vuoden kotimaisista julkaisuista? Äänestä!

Äänestys suljetaan 30.12.!

Lähteet: YleX