Hyppää pääsisältöön

Strömsön jouluinen lohiceviche

Resepti: Strömsön jouluinen lohiceviche. Kuva: Yle

Strömsön happamahkon, graavilohesta valmistetun cevichen rinnalla perinteiset jouluruoat pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, toteaa Strömsön kokki Paul Svensson. Tässä siis raikasta kontrastia joulun kalapöytään – graavilohiceviche.

Strömsön jouluinen ceviche

8 hengelle, valmistusaika noin 45 min + keittoaikaa noin 10 min)

200 g graavilohta kokonaisena palana
1 fenkoli kuutioina
1/2 kurkku kuorittuna, siemenet lusikalla pois kaavittuina, kuutioituna
1 vihreä omena
1 oksa lipstikkaa
1 vihreä chili
4 limettiä - neljästä käytetään mehut, kahdesta limetistä käytetään raastetut vihreät kuoret
2 rkl sinapinsiemeniä valmiiksi paahdettuna
1 loraus oliiviöljyä
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria

Viipaloi lohesta pituussuunnassa ohuehkoja viipaleita, leikkaa nahkasuikale pois. Asettele tarjoiluastialle.

Kiehauta fenkolikuutiot nopeasti kevyesti suolatussa vedessä.

Sekoita keitettyyn fenkoliin kuutioidut kurkku ja omena. Sekoita seuraavaksi joukkoon limettimehu, kahden limetin raastettu vihreä kuori, pilkottu chili ja lipstikka.

Mausta seos sinapinsiemenillä, lorauksella oliiviöljyä, suolalla ja mustapippurilla. Voit säästää sinapinsiemeniä vähän cevichen päälle. Lusikoi ceviche lohiviipaleiden päälle tasaisesti.Resepti: Strömsön jouluinen lohiceviche. Kuva: Yle

 

Linkit:

Kommentit

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa