Hyppää pääsisältöön

Freestyle-laskija Pekka Hyysalon uskomaton kuntoutumistarina

Vuoden 2010 keväällä Hyysalon perheessä Turussa valmistauduttiin perheen freestyle-laskija Pekan ylioppilasjuhliin ja rinteiden valloitukseen. Kohtalo kuitenkin päätti toisin.

Pekka Hyysalo oli kuvausryhmineen kuvaamassa lasketteluvideota Ylläksellä:

"Tuli kova takatuulen puuska ja mä lensin ja tulin poikittain alas ja löin pääni. Ja kypärä meni halki", Hyysalo kertasi Akuutti-ohjelmalle vuonna 2012. Kohtalokkaan hypyn oli ollut tarkoitus jäädä kuvauspäivän viimeiseksi.

Haljennut kypärä kertoo iskun voimasta. Kypärä kuitenkin pelasti Hyysalon hengen.

Jokainen: käyttäkää kypärää! Mielellään hyvää.― Pekka Hyysalo

Hyysalo sai iskusta vakavan aivovamman ja oli koomassa seitsemäntoista päivän ajan. Ennuste oli muutenkin huono. Urheilijanuorukaisen hyvä fyysinen kunto kuitenkin edesauttoi kuntoutumisessa.

Hyysalo kuntoutui lopulta uskomattoman nopeasti. Hän käveli jo puoli vuotta onnettomuuden jälkeen ja palasi laskettelurinteeseenkin vain 11 kuukautta onnettomuudesta. Lääkärit olivat ennustaneet kävelyn olevan mahdollista aikaisintaan kahden vuoden kuntoutusjakson jälkeen.

"Mä yksinkertaisesti rakastan laskettelua. Ja mä en ole yhtään katkera. Ehkä sellainen viikon jakso, että olin tosi masentunut, mutta sen jälkeen mä olen ollut iloisempi kuin koskaan", Hyysalo sanoo haastattelussa.

Hyysalo myös kertoi Akuutissa, että hänen puhekykynsä palautui vamman jälkeen paremmin englannin- kuin suomenkielisenä. Muun muassa tämän takia nuorukainen kaavailee itselleen kansainvälistä työuraa.

Kommentit