Hyppää pääsisältöön

Vuoden tehokkaimmat kotimaiset biisit – äänestä suosikkiasi!

YleX:n musiikkitoimittajat Venla, Pirita ja Juhani valitsivat oman suosikkinsa vuoden 2013 kovimmista kotimaisista kappaleista. Voit myös äänestää omaa lemppariasi Uuden musiikin ohjelmien kotimaisista tehobiiseistä vuodelta 2013!

Kaiutin

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musagurut Venla, Pirita ja Juhani ovat sanansa sanoneet ja valinneet omat kotimaiset suosikkibiisinsä vuodelta 2013.

Venla

Gasellit:Gasellit valloittavat savannien lisäksi nyt myös suomiräpin

Gasellit tekevät tämän hetken raikkainta ja mielenkiintoisinta suomiräppiä. Yhtyeen kakkoslevy Aina on vuoden kovimpia kotimaisia levyjä, ja sen kappale Jäniksen vuosi taas vuoden kotimaisten biisien ykkönen. Biisillä liikutaan niin smootheissa urbaaneissa sfääreissä että! Biiteissä tuoksuu hiphopin lisäksi viileät r’n’b- ja pop-vivahteet, ja riimien taso on korkealla. Tämä on urbaanin rytmimusiikin totaalinen helmi! Kappaleen Regina-sämple voittaa puolelleen myös indiepop-tyypit.

Pirita

Lenno feat. Zak Waters:Suomalainen DJ Lenno on rakkauden lähettiläs

Lenno on hyvin epäsuomalaiseen tapaan levittänyt aina rakkautta omalla musiikillaan. Taito ja fiilis kohtaavat Lennon tavassa kehitellä tarttuvia housea ja nudiscoa yhdisteleviä bilebängereitä. Show More Love on malliesimerkki siitä, kuinka talven keskellä tarvitaan musiikkia tuomaan valoa ja iloa ja sen takia biisi on ehdottomasti tämän vuoden paras kotimainen veto.

Lennon taidot on jo huomattu Suomen ulkopuolella ja on vain ajan kysymys milloin mies lähtee porskuttamaan suuremmille vesille.
Toisaalta, jos Suomessa on yksi mies, jonka lähettäisi mielellään maailmalle, se olisi rakkauden lähettiläs Lenno!

Juhani

Musta Barbaari: Salil eka, salil vika

Ruudolfin ja Karri Koiran taustahahmo näytti hampaansa täsmäiskulla, joka puhuttelee ja toimii monella tasolla. Vaikka kyseessä ei ole maan sulavin riimittelijä, niin Stadin revityin laku iskee ennakkoluuloja vastaan sen omilla aseillaan, ja maustaa paketin vielä hyvällä itseironialla ja huumorilla. Todellinen yhden hitin ilmiö!

Mikä on sinun suosikkisi vuoden kotimaisista Uuden musiikin ohjelmien tehobiiseistä? Äänestä!

Lähteet: YleX