Hyppää pääsisältöön

Palkittu Iron Sky saa tv-ensi-iltansa tänään - ohjaaja vastaa fanikysymyksiin livenä Yle Areenassa

Viime vuonna julkaistu suomalainen tieteiskomedia Iron Sky saa tv-ensi-iltansa Suomessa YLE TV2:lla klo 22:15 tänään lauantaina.

Iron Sky // Kuva: Energia

Kuunatsien maailmanvalloituksesta kertova tarina on yksi kaikkien aikojen laajimmille levinnyt suomalaiselokuva. Ensi-iltansa elokuva sai viime vuoden Berliinin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, josta se levisi elokuvateatterikankaille yli kuuteenkymmeneen maahan.

Nyt nähtävä TV-ensi-ilta takaa viihdettä myös elokuvan jo nähneille. Ohjaaja Timo Vuorensola lyöttäytyy Iron Sky -fanijoukon kotiin ja kommentoi ja vastailee elokuvan esityksen ajan fanikysymyksiin YLE Areenassa. Livelähetys alkaa viitisentoista minuuttia ennen elokuvan esitystä ja päättyy puoli tuntia sen jälkeen. Ihmiset voivat lähettää kommenttinsa ja kysymyksensä Twitterin välityksellä käyttämällä #ironsky -tunnistetta. Uudenlainen katsojakokemus tuo hauskalla ja innovatiivisella tavalla laajan faniyhteisön ja YLE Areenan teknologian yhteen ja tarjoaa uutta sisältöä myös niille, joille elokuva on jo entuudesta tuttu.

Iron Sky:n jatko-osaa työstetään parhaillaan tiivistä tahtia. Tuottajat Tero Kaukomaa ja Oliver Damian sekä ohjaaja Vuorensola palasivat juuri Berliinin-matkalta, jossa tutustuttiin studiotiloihin ja tavattiin näyttelijäehdokkaita. Jatko-osa, Iron Sky The Coming Race, on tarkoitus kuvata vuoden 2015 alkupuolella Berliinissä ja roolituksessa on paikka auki ainakin yhdelle kansainvälisen luokan elokuvatähdelle. Elokuvan budjettikin kasvaa jonkin verran ykkösosasta – nyt kaavaillaan 10-15 miljoonan euron kokoluokan tuotantoa.

Iron Sky esitetään YLE TV2:ssa 21.12. klo 22:15. Ohjaajan livekommenttilähetys nähtävillä YLE Areenassa alkaen 22:00 osoitteessa yle.fi/ironsky.