Hyppää pääsisältöön

Katri Helena: Joululaulu pikku Tuulalle

Iskelmätähti Katri Helena tulkitsi vuoden 1990 Kukkokiekuu-ohjelman joulujaksossa Harry Bergströmin ja Usko Kempin jouluklassikon. Jani Uhlenius säestää.

Joululaulu pikku Tuulalle levytettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1948 Eero Vären ja Metro-tyttöjen toimesta. Ehkä tunnetuin versio kappaleesta on kuitenkin Tapio Rautavaaran ja Markku Söderströmin levytys vuodelta 1960.

Joululaulu pikku Tuulalle on kuultu vuosien saatossa usein Yleisradion jouluohjelmissa eri esittäjien toimesta. Kukkokiekuu-ohjelmassa kuultu Katri Helenana tulkinta pysyi kovin konservatiivisena — lukuun ottamatta säestäjä Jani Uhleniuksen ohjelman lopputekstien ajaksi venyvää pianosooloa. Esitystä on kuvitettu osittain Luoston maisemakuvilla.

Teksti: Ville Matilainen

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto