Hyppää pääsisältöön

Kuusijuhla Monnin koulussa Hausjärvellä

Vuonna 1983 seurattiin joulujuhlaa Hausjärven kunnassa Monnin koululla. Joulupukkikin intoutui juhlassa jammailemaan basson varressa.

Juhlallisuudet aloitetaan jouluevankeliumin lukemisella. Muina ohjelmanumeroina nähdään muun muassa Tontut ja keijut -tonttuleikki sekä joulunäytelmä Nykytuulet puhaltavat.

Yhteislauluina kuullaan kappaleet: "Enkeli taivaan" ja "En etsi valtaa, loistoa". Lisäksi oppilaiden kuoro laulaa kappaleen "Kauan sitten Betlehem". Instrumentaaleina esitetään "Jouluilta" viululla ja "Kulkuset" haitarilla.

Tilaisuuden lopuksi lapset kutsuvat Joulupukin mukaan juhlallisuuksiin tälle omistetulla laululla. Saapuessaan Pukki laulaa tietenkin oman osuutensa ja intoutuu vielä säestämään Nissepolkan bassolla.

Teksti: Ville Matilainen

Kommentit
 • Luontoilta jakoi luontotietoutta leppoisasti ammattitaidolla

  Alkuperäistä Luontoiltaa esitettiin 32 vuotta.

  Suomalaisten kontaktiohjelmien pioneeri Luontoilta aloitti lähetyksensä radiossa 26.huhtikuuta 1975. Vuodesta 1982 lähtien ohjelmaa alettiin esittämään myös television puolella. Yleisön rakastamaa luonto-ohjelmaa tehtiin 32 vuoden aikana 519 jaksoa.

 • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

  Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

  Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

 • Hiljainen poika tahtoo auttaa

  Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

  Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto