Hyppää pääsisältöön

Lemmikkihotelleissa yksinäiset lemmikit saavat seuraa

Jos kotieläintä ei haluta ottaa mukaan lomalle, voi lemmikin jättää niille tarkoitetun hotellin huomaan. Helsingissä sijaitseva lemmikkihotelli Tassu & Tassu toimii tarvittaessa myös päiväkotina.

Liinu on melkein puolivuotias lagotto, jonka emäntä ei halua jättää lemmikkiään yksin viittä tuntia pidemmäksi aikaa. Niinpä Liinu viettää paljon aikaa helsinkiläisessä lemmikkihotellissa, joka toimii myös päivähoitopaikkana.

Helsingin ensimmäinen koirille, kissoille ja jyrsijöille tarkoitettu hotelli Tassu&Tassu syntyi ensin Patolaan entiseen lasten päiväkodin tiloihin, mutta on sittemmin siirtynyt uusiin tiloihin Veräjälaaksoon.

Koirilla hotellimajoituksen hintaan kuuluu lenkki kolme kertaa päivässä, ulkoilua muiden koirien kanssa, ruokaa, siivous sekä oma huone. Kissoja ei ulkoiluteta vaan niiden hoitoon kuuluu ruoka, oma huone, hiekat – ja tietysti rapsutukset.

Koirien ja kissojen käytösneuvontaa antava filosofian tohtori Kai Pelkonen kertoo Kuningaskuluttujan haastattelussa, että omistajien ollessa poissa koiralle kaikkein parasta olisi, jos se saisi kotiin tutun hoitajan. Jos tämä ei ole mahdollista, osaava hoitopaikka on hyvä vaihtoehto, sillä sosiaaliselle koiralle tärkeintä on kuitenkin seura.

Teksti: Sonja Fogelholm

 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto