Hyppää pääsisältöön

Lemmikkihotelleissa yksinäiset lemmikit saavat seuraa

Jos kotieläintä ei haluta ottaa mukaan lomalle, voi lemmikin jättää niille tarkoitetun hotellin huomaan. Helsingissä sijaitseva lemmikkihotelli Tassu & Tassu toimii tarvittaessa myös päiväkotina.

Liinu on melkein puolivuotias lagotto, jonka emäntä ei halua jättää lemmikkiään yksin viittä tuntia pidemmäksi aikaa. Niinpä Liinu viettää paljon aikaa helsinkiläisessä lemmikkihotellissa, joka toimii myös päivähoitopaikkana.

Helsingin ensimmäinen koirille, kissoille ja jyrsijöille tarkoitettu hotelli Tassu&Tassu syntyi ensin Patolaan entiseen lasten päiväkodin tiloihin, mutta on sittemmin siirtynyt uusiin tiloihin Veräjälaaksoon.

Koirilla hotellimajoituksen hintaan kuuluu lenkki kolme kertaa päivässä, ulkoilua muiden koirien kanssa, ruokaa, siivous sekä oma huone. Kissoja ei ulkoiluteta vaan niiden hoitoon kuuluu ruoka, oma huone, hiekat – ja tietysti rapsutukset.

Koirien ja kissojen käytösneuvontaa antava filosofian tohtori Kai Pelkonen kertoo Kuningaskuluttujan haastattelussa, että omistajien ollessa poissa koiralle kaikkein parasta olisi, jos se saisi kotiin tutun hoitajan. Jos tämä ei ole mahdollista, osaava hoitopaikka on hyvä vaihtoehto, sillä sosiaaliselle koiralle tärkeintä on kuitenkin seura.

Teksti: Sonja Fogelholm