Hyppää pääsisältöön

Tuolin kohtuukäyttäjä: Nyt se alkoi!

No niin! Nyt se alkoi; tuoliton tammikuu.

Näin kotona uudenvuodenpäivänä tuolittomuus sujuu hyvin. Tosin nuoriso ei täysin ymmärrä, miksi äiti syö seisten. Mutta eipä ole ensimmäinen kerta kun sukupolvet eivät ymmärrä toisiaan.

Käytiin koiran kanssa lenkillä ja sen jälkeen olen röhnöttänyt sohvalla mukavasti puolimakaillen. Koirakin tykkää: se hyppäsi vatsan päälle kanssaröhnöttämään. Koiria muuten opetetaan aina istumaan - eikö istumisen tappavuus siis koskekaan koiria? Toisaalta koirat istuvat ryhdikkäästi, eivätkä juurikaan tuoleissa.

Yritän matkia koiran istuma-asentoa lattialla. Polvet koukkuun, kroppa etunojaan ja tassut, eikun siis kädet siihen jalkojen väliin lattiaan nojaamaan.

Wuf. Näytän naurettavalta.

Kirjoittanut: Raili Löyttyniemi

Kommentit
 • Avaruudesta tulee toistuvasti omituisia radiopulsseja – viimeisimmän niistä havaittiin tulevan lähes naapurista

  Avaruudessa pamahtelee koko ajan, mutta emme vain näe sitä

  Tähtitieteilijät ovat havainneet jo yli 150 voimakasta, yllättävää radiopulssia, joiden alkuperästä voi esittää vain arvauksia. Monet pulssit ovat olleet toistuvia, mikä on saanut mielikuvituksen laukkaamaan ja pohtimaan, olisivatko ne viestejä vierailta sivilisaatioilta. Niin sanotut nopeat radiopurskeet ovat tulleet tähän mennessä kaukaa Linnunradan ulkopuolelta, mutta tuorein huhtikuun lopussa havaittu pystyttiin paikantamaan tulevan omasta galaksistamme. Siis muihin verrattuna ihan naapurista. Mistä oikein on kyse?

 • Hyvä kysymys: Mistä täit tulivat ja miksei niitä pystytä kukistamaan?

  Täit ovat eläneet ihmisen rinnalla aina.

  Muutaman millimetrin kokoiset täit ovat aina eläneet ihmisen rinnalla. Niiden elinikä on vain kuukauden, mutta ne lisääntyvät nopeasti. Täit ovat jäytiäisistä kehittynyt hyönteisryhmä, joka on erikoistunut elämään nisäkkäiden pintaloisina ja imemään verta. Noin viidesosalla nisäkkäistä on täitä, mutta muutamilta nisäkäsryhmiltä ne puuttuvat kokonaan.

 • Elon Muskin uusi jättiraketti ei räjähtänyt – kolme prototyyppiä jo tuhoutunut

  Starship olisi vallankumous avaruustoiminnassa.

  Vaikka äkkiväärä teknoguru Elon Musk on viime päivinä purkanut koronaturhautumistaan kovasti twitterissä, on hänellä myös syytä iloon. Perustamansa avaruusyhtiö SpaceX:n uusi superraketti läpäisi juuri kriittisen testin ja jopa konservatiivinen Nasa näytti yhtiön hurjille kuusuunnitelmille vihreää valoa.

Uusimmat sisällöt - Tiede