Hyppää pääsisältöön

Dome Karukosken kohuleffalla jo yli 200 000 katsojaa

Kohua rankalla aiheellaan aiheuttanut Leijonasydän-elokuva kiinnostaa suomalaisia.

Leijonasydän

Dome Karukosken ohjaama Leijonasydän-elokuva ylitti torstain aikana 200 000 katsojan rajan. Torstain 2. tammikuuta esityspäivän päättyessä elokuvalla oli kaiken kaikkiaan jo 200 114 katsojaa.

Lisäksi Leijonasydän kiri Vuoden katsotuin elokuva on 21 tapaa pilata avioliitto - löi jopa Hobitin katsojaluvuissaloppuvuoteen ajoittuneesta ensi-illastaan huolimatta, vain 2,5 kuukaudessa. Kansainväliset ensi-illat huomioiden Leijonasydän oli Suomen kaikkien katsotuimpien elokuvien listalla vuonna 2013 kuudenneksi katsotuin.

Näin huikea menestys on harvinaista etenkin kotimaiselle elokuvalle, joka perustuu alkuperäisideaan ja jolla on korkea ikäraja (kielletty alle 16-vuotiailta, täysi-ikäisen seurassa alle 13-vuotiailta). Vuonna 2013 ensi-iltansa saaneista kymmenistä kotimaisista elokuvista 200 000 katsojan rajan ovat ylittäneet vain komedia 21 tapaa pilata avioliitto (K7) ja suosittuun television satuhahmoon pohjautuva lastenelokuva Rölli ja kultainen avain (S).

Leijonasydäntä tähdittävät muun muassa Peter Franzén, Laura Birn, Jasper Pääkkönen ja Yusufa Sidibeh.

Elokuva on särmikäs kertomus pikkukaupunkilaisesta uusnatsista, Teposta (Peter Franzén), joka rakastuu kiihkeästi temperamenttiseen Sariin (Laura Birn), jolla on tummaihoinen poika Ramu (Yusufa Sidibeh).

Lue myös: Ohjaaja Dome Karukoski Leijonasydän-kritiikistä: Aina pahin jää mieleen

Lähteet: Leijonasydän