Hyppää pääsisältöön

Areena-sovellus Windows Phone -laitteille

Jo jonkin aikaa odoteltu Areena-sovellus Windows Phone 8 -laitteille on nyt julkaistu. Sovellus on saatavissa ilmaiseksi Microsoftin Windows Marketplace -sovelluskaupasta.

Nyt julkaistu sovellus on ensimmäinen versio Areenan Windows-sovelluksista. Sovelluksen avulla on mahdollista katsoa Areenan tallennettuja tv-ohjelmia sekä seurata tv-kanavien suoria lähetyksiä. Tässä versiossa ei vielä ole mukana radiotallenteiden kuuntelumahdollisuutta, vain Areenassa esitettäviä suoria lähetyksiä eikä sovelluksella voi katsoa lyhyitä klippejä, jotka yleensä ovat otteita ohjelmista tai yksittäisiä uutisjuttuja. Sovellusta kehitetään tulevaisuudessa vastaamaan paremmin muita Areenan mobiilisovelluksia.

Sovellus on tehty yhteistyössä Sebitti Oy:n kanssa. Aiemmin Sebitti TV -sovelluksen asentaneet käyttäjät voivat päivittää sovelluksensa, joka korvautuu päivityksen yhteydessä Yle Areena -sovelluksella.

Toisena uutuutena Sailfish OS -käyttöjärjestelmää eli Jolla-puhelimia varten Areenan Android-sovelluksesta on tarjolla versio Jollan sovelluskaupasta.

Windows-sovelluksen valmistumisen yhteydessä olemme lopettaneet aiemmin m.yle.fi-osoitteessa toimineen mobiili-Areenan version. Alasajo liittyy mobiilipalveluissa tehtävään suurempaan uudistukseen, jossa Areena alkaa käyttää Ylen sisäistä rajapintaa. Palvelun käyttäjämäärät olivat jääneet noin kahteen tuhanteen viikottaiseen kävijään.

Korjaus 8.1.2013: Korjattu Sailfish OS -sovelluksen sovelluskauppa.

 • Areenan haku löytää nyt paremmin

  Areena-hakua on uudistettu

  Yksi useimmin kuulluista toiveista Areenan käyttäjiltä on ollut Areenan haun parempi toimivuus. Onkin ilo kertoa, että ensimmäiset askeleet haun kehittämiseksi on nyt tehty. Aiemmin Areenan haku on pitkälti perustunut ohjelmien nimiin. Toisin sanoen hakulaatikkoon on kirjoitettu ohjelman nimi ja käyttäjälle on näytetty nimellä löytyvät ohjelmat.

 • Kotimaisia rikossarjoja rangaistukseksi Suomen kansalle liiasta nordic noirin palvonnasta!

  Toivotut-paketissa Areenassa mm. Raid ja Kiimaiset poliisit

  Syyskuun Toivotut-pakettiin Yle Areenaan on etsitty kissojen, koirien ja vasikoiden avulla suomalaisia rikossarjoja ja -ohjelmia. Rikostarinat kiehtovat ihmismieltä kaikissa muodoissaan. Herääkö meissä jokaisessa poliisi ja rikostutkija? Rikollinen? Vai vetävätkö rikoksen herättämät tunteet rikostarinoiden äärelle? Omia tunteitaan voi tarkastella katsomalla Rosvoja ja poliiseja -paketissa mm. Raidia, Kiimaisia poliiseja, Harjunpäitä ja Rikostarinoita Suomesta.

 • Areenan Samsung-sovelluksen ongelmia ratkottu

  Samsung-ongelmia ratkottu

  Joitakin Samsungin vuosina 2015 ja 2016 valmistettuja äly-tv-laitteita ja niiden Areena-sovellusta vaivannut vika on korjattu. Ongelmana oli, että kaikki Areena-sisällöt eivät toistuneet laitteilla, jotka olivat saaneet Samsungin julkaiseman sovelluspäivityksen. Ongelma korjattiin tekemällä muutoksia Areenan taustajärjestelmiin.

 • Ikkunoita ihmismieleen - syksyä juhlistetaan palkituilla radiodraamoilla

  Palkittuja radiodraamoja syyskuun alkuun

  Syksyn alkajaisiksi Areenaan julkaistaan viisitoista Sokeain kuunnelmapalkinnolla palkittua radiodraamaa vuosilta 1978-2006. Tarinoiden skaala liikkuu viime vuosisadan alun Pohjanmaalta 1950-luvun Intiaan, huumevieroitusklinikalta koulukiusatun nahkoihin, lapsensa kehityksestä huolestuneiden vanhempien arkeen ja vaimoaan hautaavan miehen huoliin.