Hyppää pääsisältöön

Kuule UMK 2014 biisit ensi kertaa!

Uuden Musiikin Kilpailun 2014 kilpailukappaleiden viralliset versiot soivat ensimmäisen kerran Yle Radio Suomessa uudenvuodenpäivänä 1.1. klo 15 jälkeen.

Suoran lähetyksen juontavat Anssi Autio ja Harri Hakanen ja ohjelmassa kuullaan myös mm. kilpailijoiden esittelyt, Rock-Suomi -ja Iskelmä-Suomi -sarjoista tutun musiikkitoimittaja Pekka Laineen sekä YleX:n Venla Kokkosen kommentit kappaleista ja UMK-tuomareiden odotukset tammikuun livekarsinnoista.

"Ei ole mitään hienompaa kuin suora radiolähetys valtakunnan verkossa täynnä ensi-esityksiä, kilpailijoiden kommentteja livenä ja biisien demoversioita.", kommentoivat Autio ja Hakanen.

Ohjelma on kuultavissa Yle Areenassa 30 päivää ensiesityksen jälkeen ja välittömästi ohjelman päätyttyä klo 17 UMK 2014 -kappaleet löytyvät myös Spotify-palvelusta. Kappaleet julkaistaan myös digitaalisesti verkkokaupoissa 10.1. ja UMK 2014 CD-levy on kaupoissa 17.1.

UMK-lähetykset Yle TV2:lla

to 26.12. Top12 klo 20.10. Tuomariston valitsemat 12 kilpailijaa esittelyssä.
La 28.12. klo 21 Ensimmäiset kuusi kilpailijaa esiintyy tuomaristolle.
La 4.1. klo 21 Seuraavat kuusi kilpailijaa esiintyy tuomaristolle.
La 11.1. klo 21 Suora lähetys Peacock-teatterista, kuusi kisaajaa tavoittelee finaalipaikkaa.
La 18.1. klo 21 Suora lähetys Peacock-teatterista, kuusi kisaajaa tavoittelee finaalipaikkaa.
La 25.1. klo 21 Suora semifinaalilähetys Peacock-teatterista, jaossa viimeiset finaalipaikat.
La 1.2. klo 21 Suora finaalilähetys Barona Areenalta, jossa esintyy kahdeksan finalistia.

Lisäksi UMKplus tarjoaa fiiliksiä ennakkoon ja voitonhuumaa lähetyksen jälkeen joka lauantai 11.1. alkaen osoitteessa yle.fi/umk.

UMK - Yksi biisi voittaa sata miljoonaa kuulijaa
UMK – Tävlingen för ny musik. Vinn en publik på hundra miljoner.

yle.fi/umk
Facebook.com/UudenMusiikinKilpailu
#UMK14

Lisätiedot:
Anssi Autio, 040 749 0047, anssi.autio@yle.fi

Lippuja suoriin UMK-lähetyksiin saa osoitteesta lippupalvelu.fi.

 • Softengine on UMK-voittaja ja Suomen euroviisuedustaja 2014

  Superjännittävä UMK-finaali huipentui Espoon Barona Areenalla, kun yleisö- ja tuomariäänin Softengine kappaleellaan Something Better ylsi UMK-voittajaksi ja edustamaan Suomea ensi toukokuussa Eurovision laulukilpailuun Kööpenhaminaan.

 • Krista Siegfrids tähdittää UMK:n tiheätunnelmaista finaalia

  Kahdeksan biisiä, kahdeksan esittäjää – vain yksi lähtee tuomari- ja yleisöäänin edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuihin Kööpenhaminaan toukokuussa. Suora lähetys nähdään lauantaina 1.2. Yle TV2:ssa, Yle Radio Suomessa, Yle Radio Vegalla ja Yle X3M:llä klo 21 lähtien.

 • UMK - Semifinaalin tulokset

  Huiman intensiivisessä suorassa lähetyksessä yleisöäänin finaaliin menivät Lauri Mikkola: Going Down, Clarissa feat. Josh Standing: Top Of The World, Mikko Pohjola: Sängyn reunalla, MadCraft: Shining Bright, MIAU: God/Drug sekä Hukka ja Mama: Selja . UMK-finaalin suora lähetys Barona areenalta nähdään Yle TV2:ssa ja Yle HD:ssa la 1.2. klo 21.00.

 • Semifinaalin esiintymisjärjestys ja äänestysnumerot

  UMK-jännitys tiivistyy ensi lauantaina 25.1. Yle TV2:ssa klo 21, kun kahdeksan UMK-artistia kisaavat paikasta finaaliin. Viimeisiä finaalipaikkoja tavoittelevat MadCraft, Hukka ja Mama, Lauri Mikkola, Jasmin Michaela, Dennis Fagerström, MIAU, Mikko Pohjola sekä Clarissa feat. Josh Standing. Yleisöllä on kaikki valta lauantaina, sillä kuusi artistia pääsee finaaliin ainoastaan yleisön äänillä.