Hyppää pääsisältöön

Asan, Stam1nan, Graciaksen ja monen muun keikat ilmaiseksi ystävänpäivänä

Ystävänpäivänä, perjantaina 14. helmikuuta on mahdollista päästä ilmaisille keikoille ympäri Suomen.

Asa // Kuva: Juhani Kenttämaa

Ystävänpäivänä vietetään Suomen rock-klubien liiton järjestämää Valtakunnallista Keikkapäivää. Jo kolmatta kertaa järjestettävässä tapahtumassa Suomen merkittävimmät yksityiset keikkapaikat tarjoavat ilmaista ohjelmaa. Valtakunnallisessa keikkapäivässä on mukana noin 20 klubia Joensuusta Raaheen.

- Ollaan saatu aikaan hieno perinne. Joka vuosi messissä olevan yleisön, klubien ja bändien määrät on nousseet ja jengi on digannu. Tää on täysin pyyteetöntä toimintaa, jonka tarkotus on näyttää et liveskene on enemmän kuin elossa, paukuttaa keikkapäivän puuhamies Eeka Mäkynen Nosturista.

Kolmannen Keikkapäivän ohjelma on ennätyksellisen laadukas. Helsingissä ilmaiset keikat soittavat muun muassa Asa, Reino Nordinin Bongo Rock ja Hasta La Vista Social Club, Raahessa soittaa Jukka Ässä, Jyväskylässä Nancy ja Vaasassa Black Magic Six. Joensuun Kerubi nokittaa tarjoamalla Stam1nan keikan ilmaiseksi, mutta vain alle 18-vuotiaille.

- Nuoremmille on nihkeästi livekeikkoja, joten päätettiin täräyttää Keikkapäivänä kova nimi tiskiin, ja ilmaiseksi. Stam1naa on pyydetty todella paljon, joten tupa lienee täynnä. Ja keikka on vain alaikäisille, paperit tarkistetaan ovella, nauraa Kerubin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen.

Valtakunnallisen Keikkapäivän klubit ja esiintyjät voi tarkistaa Facebook-sivulta. Lista täydentyy esiintyjien varmistuessa. Kaikki Keikkapäivän tapahtumat ovat maksuttomia.