Hyppää pääsisältöön

Kiehtovaa kosmetiikkaa 1960-luvulta

Oikein käytettynä kauneustuotteet voivat pistää miehen kuin miehen pään pyörälle. Naisellisen viehätysvoiman salaiset aseet paljastettiin Suomen Kemikalikauppiasliiton näyttelyssä Helsingissä vuonna 1962.

Eri osastoilla uusimmat kauneudenhoidon tuotteet ovat monipuolisesti esillä. Henkilökohtaisesta raikkaudestamme huolehtivat valmisteet vaikuttavat lähimmäisiimmekin, muistutetaan ohjelmassa.

Eräällä osastolla tumma ja eksoottinen kreikatar esittelee ensimmäistä Suomessa valmistettua paineella toimivaa spray-hajuvesipulloa. Ulkomaisia tuulahduksia saattoi nuuhkaista wieniläisiä parfyymejä esittelevällä osastolla.

Monipuolisessa näyttelyssä esitellään alan tuotteita koko perheelle. Äidin huolia ja työtä helpottavat vauvojen housuvaipat. Miesten keskuudessa suosiota ovat saavuttaneet paristokäyttöiset sähköparranajokoneet. Nuorisoakaan ei sovi unohtaa, heitä varten kun on aivan oma muista eroava kauneudenhoitosarjansa.

Viimeisenä kurkistetaan hiuskosmetiikan maailmaan. ”On sanottu, että suomalainen nainen ei kiinnitä vielä kylliksi huomiota hiustensa huoliteltuun hoitoon. Hiustenhoidon merkitys tullaan kuitenkin yleisesti oivaltamaan edustavan ulkoasun osana”, sanoo filmin selostaja.

Teksti: Mira Sharma

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto