Hyppää pääsisältöön

Pyhimys mullistaa Johannan – luvassa kiinnostavia rap-levyjä

Johanna Kustannuksen tuore tuotantopäällikkö Pyhimys uudistaa rock-julkaisuista tuttua levy-yhtiötä.

Pyhimys // Kuva: Joonas Koivisto

Muun muassa Teflon Brothers -kokoonpanosta tuttu rap-artisti Pyhimys nimitettiin Johanna Kustannus -levy-yhtiön tuotantopäälliköksi viime syksynä. Tuolloin mies kertoi YleX:lle, Pyhimys levypomoksi: Mistään en luovu Nyt niitä on kuitenkin luvassa, sillä Johanna julkaisee tänä vuonna rutkasti laadukasta kotimaista räppiä.

- En halua tehdä liian suuria muutoksia, mutta nämä artistit sopivat mielestäni Johannan linjaan musiikkityylistä riippumatta. Haluan julkistaa asiat kerralla, ettei keväällä julkisteta yksitellen, että taas Johannalta tulee räppiä. Tarkoitus on vahvistaa rosteria ja näyttää, että olemme myös sisällöllisen suomalaisen räpin yhtiö, Pyhimys kommentoi nyt YleX:lle.

Johanna tulee julkaisemaan tänä vuonna ainakin Asan, Heikki Kuulan, Paperi T:n, Hätä-Miikan ja Teflon Brothersin levyt. Osa albumeista on vielä aivan alkutekijöissään, mutta joistakin levyistä tuotantopäällikkö osaa jo kertoa.

Pyhimyksen hyvä frendi ja suomirapin kummisetä Asa uppoutuu Love Recordsin katalogiin ja samplaa yleisölle jo ennestään tuttuja kansallisaarteita. Se tuntuu luonnolliselta polulta Johanna Kustannuksella, sillä levy-yhtiö on aikoinaan perustettu Love Recordsin raunioille.

- Meillä on omistuksessa kaikki oikeudet Loven levyihin. Asalla on pitkään ollut haaveena samplata niitä ja me olemme päässeet nyt yhteisymmärrykseen siitä, miten ne prosentit pitää jakaa, että niitä saa käyttää. Luvat on haettu ja takana on kova tuotantotiimi Jukka Immosesta lähtien, Pyhimys kertoo.

- Asan tuntien sieltä saatetaan nostaa myös kadonnutta kultaa, eikä välttämättä kaikkein isoimpia Loven hittejä, mutta kaikkia sampleja en ole vielä kuullut, Pyhimys jatkaa.

Pää Kii kimppaan Heikki Kuulan kanssa

Keväällä julkaistaan myös Heikki Kuulan uusi albumi. Pyhimys on tuottanut Kuulan kaikki aiemmat levyt, mutta tällä kertaa levymoguli työskentelee a&r:nä.

- Erityyppistä soundia on tulossa. Pää Kii on ensimmäisellä sinkulla mukana ja muutenkin levylle on tulossa crossover-fiittejä, niistä tiedotetaan aikanaan, Pyhimys sanoo.

Odotettuja debyyttejä

Johanna julkaisee myös debyyttilevyjä tänä vuonna, sillä Gasellien Hätä-Miikka sooloilee – bändikavereilta täysi tukija Ruger Haerin riveistä tunnettu Paperi T sooloilevat ensimmäistä kertaa.

- Molempien urilla olen ollut alusta asti mukana. Olen ollut tuomassa aikoinaan Gaselleja Monspille ja pakottanut Paperi T:n liittymään Ruger Haueriin, Pyhimys kertoo.

Tuotantopäällikkö on ylpeä siitä, että juuri hän saa julkaista kyseisten artistien debyytit.

- Parhaimmillaan artistipersoona tulee esille, kun tekee soolona, mies sanoo.

Musiikkia teflon-lapsille

Myös Pyhimyksen oma kokoonpano Teflon Brothers levyttää Johannalle tänä vuonna. Kyseessä on Teflon Brothers tekee lastenlevyn: Haluamme Pedro Hietasen mukaan

- Mietitään, kuinka vahvat ne lainausmerkit sen ympärillä on. Se ei välttämättä ihan kaikille lapsille sovi. Pitää olla teflon-lapsi, että siitä levystä selviää.

Teflon Brothers esiintyisi levyn myötä mieluusti myös Helsingin Tavastian Lastenkonserteissa.

- Tosi mielellään, mutta en tiedä mitkä kriteerit heillä on. Se riippuu siitä, kuinka kireällä järjestäjän pipo on, Pyhimys hymyilee.

Johannan räppijulkaisuista kirjoitti aiemmin Rumba.

Lähteet: YleX