Hyppää pääsisältöön

Valokuvan voimaa ja Maailman ihanin tyttö -näyttelyt Vantaan taidemuseossa

Voimauttavan valokuvan menetelmän viisitoistavuotisjuhlavuoden tapahtumat: Valokuvan voimaa, Maailman ihanin tyttö ja Lempeä katse III

Jokaisella ihmisellä on oikeus kokea itsensä rakastetuksi ja arvokkaaksi!

Valokuvan voimaa -sarja, -verkkoyhteisö ja -näyttely ovat osa voimauttavan valokuvan menetelmän viisitoistavuotisjuhlavuoden laajoja yleisötapahtumia. Valokuvan voimaa -sarjan perheiden upeimmat kuvat ovat esillä yhdessä kotimaahan kiertueelta palaavan, Maailman ihanin tyttö -näyttelyn kanssa. Tervetuloa syventämään sarjan seuraamista ja omaksumaan voimauttavan valokuvan menetelmästä aineksia omaan elämään ja työhön. Valokuvan voimaa ja Maailman ihanin tyttö -näyttelyiden yleisöohjelma konsertteineen, yleisöluentoineen, opastuksineen ja ammatillisine seminaareineen, on ilmainen.
Vantaan taidemuseo 29.1. alkaen.

Ninnin ja Tiinan sarja ninni ja tiina
Eeron ja Kertun sarja. Kuva: Valokuvan voimaa eero ja kerttu
Franzin ja Kimin sarja. franz ja kim

Upeat valokuvan voimaa -kuvat!

Valokuvan voimaa -sarjan perheiden yhdeksän kuukautta kestäneen valokuvaprosessin hienoimmat ja perheille merkityksellisimmät kuvat ovat esillä Vantaan taidemuseossa, 29.1. alkaen, osana Maailman ihanin tyttö -näyttelyä. Näyttelyt ovat rinnakkain Vantaan taidemuseossa yhtenäisenä kokonaisuutena ja niihin on vapaa pääsy.

Maailman ihanin tyttö – voimauttavan valokuvan emoprojekti

Mariannan ja Gretan sarja. marianna ja greta

Miina Savolaisen ja helsinkiläisessä Hyvösen lastenkodissa kasvaneiden tyttöjen projektissa kaltoinkohtelua ja näkymättömyyttä elämässään kokeneet lapset saivat nähdä itsensä omista lähtökohdistaan käsin. Maailman ihanin tyttö on tunnettu yhteisötaideprojekti, joka on raivannut tietä taiteen soveltamiselle yhteiskunnallisen hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämisessä. Kokonaistaideteokseksi rakennetussa Vantaan taidemuseossa, yleisön on mahdollista seurata kaltoin kohdeltujen ja elämässään näkymättömyyttä kokeneiden lasten kymmenvuotista kasvutarinaa itsen hyväksymiseen ja aikuistumiseen. Lohduttavissa ja satumaisissa kuvissa nuoret tulivat nähdyiksi, ei leimojen kautta, vaan itse määrittelemällään tavalla, särkyneinä, mutta silti ehjinä ja arvokkaina

Roosan ja Vilman sarja. roosa&vilma

Maailman ihanin tyttö palaa Suomeen Yhdysvaltojen ja Euroopan kiertueelta viisitoistavuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Näyttelyn rinnalla esittäytyy Valokuvan voimaa - näyttely, sekä Pia Långin grafiikkaa Maailman ihanin tyttö-kirjasta. Näyttelyssä koetaan myös Susanna Haaviston ja Suvi Isotalon Maailman ihanin tyttö – Valokuva soi -musiikkiteoksen kantaesitys ja konsertteja.

Näyttelykokonaisuuteen kytkeytyy laaja yleisöohjelma luentoineen, opastuksineen, konsertteineen sekä hoidollisten ja pedagogisten alojen ammattilaisille suunnattuine seminaaripäivineen. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia.

Johannan ja Hannun sarja. johanna ja hannu

"The 120 photos in "The Loveliest Girl in the World"
depict not just the grandeur of the Finnish wilderness
and the subjects ´ fairy-tale scenarios.
They also show the process of gaining trust
and confidence. The photographs
represent the appeal of a modern fairy-tale
moral: that people can take real strength
from their invented selves."¨

Washington Post

Juhlavuoden päätapahtumia:

- Yle Teeman Valokuvan voimaa -tv-sarja, -verkkoyhteisö ja -näyttely Vantaan taidemuseossa, (tv-sarja ja verkko 3.2. alkaen, näyttely 28.1. alkaen).

- Valokuvan voimaa -sarjan perheiden kuvat esittäytyvät Vantaan taidemuseossa osana Maailman ihanin tyttö -juhlanäyttelyä.

- Maailman ihanin tyttö –Valokuva soi. Susanna Haaviston ja Suvi Isotalon musiikkiteos Vantaan taidemuseossa (28.1., 8.3., ja 26.4.)

Lisätietoja:

www.voimauttavavalokuva.net

Vantaan Taidemuseo

Valokuvan voimaa - tv-sarja

Voimauttavan valokuvan menetelmä

Tutustu sarjan perheiden valokuvaprosesseihin:

NINNI & TIINA
EERO & KERTTU
FRANZ & KIM
MARIANNA & GRETA
ROOSA & VILMA
JOHANNA & HANNU

Miinan viikkokolumni
kokeile menetelmää osallistumalla siemenkuva-harjoitukseen

  • Valokuvan voimaa ja Maailman ihanin tyttö -näyttelyt Vantaan taidemuseossa

    Vantaan taidemuseo 29.1. alkaen.

    Valokuvan voimaa -sarja, -verkkoyhteisö ja -näyttely ovat osa voimauttavan valokuvan menetelmän viisitoistavuotisjuhlavuotta. Valokuvan voimaa -sarjan perheiden upeimmat kuvat ovat esillä yhdessä kotimaahan kiertueelta palaavan, Maailman ihanin tyttö -näyttelyn kanssa. Jokaisella ihmisellä on oikeus kokea itsensä rakastetuksi ja arvokkaaksi! Tervetuloa näyttelyn ilmaisiin konsertteihin, yleisöluennoille, opastuksiin ja seminaareihin. Vantaan taidemuseo 29.1. alkaen.

  • Siemenkuva – yhteisten merkityksellisten kuvien kudelma

    Miina laittaa jokaisena -Valokuvan voimaa esitysviikkona liikkeelle sarjan teemoihin liittyvän henkilökohtaisen siemenkuvan ja tarinan. Viimeisen siemenkuvaketjun teema on tulevaisuus. Sarjan perheiden tarinat ja läheisten kaipaus toistensa liikautti ehkä myös jotain sinussa? Millaisia korjaavia ja iloa tuovia asioita toivot elämääsi? Seitsemännen siemenkuvaketjun aihe on: Mitä haluan vahvistaa elämässäni?