Hyppää pääsisältöön

Vinyylien ja striimauksen suosio edelleen kasvussa

Vuosi 2013 on ollut hyvä striimaukselle ja LP-levyille.

Lähikuva pyörivästä vinyylilevystä

Musiikkiteollisuuden tuoreimpien lukujen perusteella viime vuosi on ollut menestyksekäs erityisesti musiikin suoratoistolle ja vinyylilevyille. NME:n mukaan suoratoistettujen eli striimattujen biisien määrä tuplaantui vuoteen 2012 verrattuna.

Mashable puolestaan uutisoi, että striimauspalveluiden katveessa myös analogisten LP-levyjen suosio jatkaa kasvuaan. Yhdysvalloissa niitä on myyty kiihtyvällä tahdilla vuodesta 2007 lähtien. Esimerkiksi vuonna 2013 myytiin kuusi miljoonaa LP:tä.

Digital Spy kertoo, että Briteissä Daft Punk, Arctic Monkeys, Black Sabbath ja David Bowie ovat olleet vinyylimyynnin suosituimmat nimet. Briteissä vinyylimyynti on yltänyt vastaavalle tasolle viimeksi 15 vuotta sitten.

Tasaisesta kasvusta huolimatta LP-levyjen osuus myytyjen äänitteiden arvosta on vain yhden prosentin luokkaa.

Lähteet: Digital Spy, NME, Los Angeles Times