Hyppää pääsisältöön

Insane Clown Posse ja fanit ryhtyivät oikeustoimiin FBI:tä vastaan

Insane Clown Possen fanit leimattiin rikollisiksi pari vuotta sitten. Nyt on oikeuskanteen vuoro. Fanien tukena on kansalaisten oikeuksia ajava järjestö.

Insane Clown Posse

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi eli FBI leimasi pari vuotta sitten Insane Clown Posse -räppiryhmän fanit rikollisiksi. Poliisi listasi fanit eli Juggalot samaan nippuun kuin pahimmat yhdysvaltalaiset järjestäytyneet rikollisjengit. Nyt FBI on saanut oikeuskanteen Insane Clown Posselta ja Juggaloilta, kertoo Reuters.

Oikeuskanteessa syytetään FBI:tä ja Yhdysvaltain oikeusministeriöitä muun muassa sananvapauden rajoittamisesta. Räppiduo ja fanit eivät ole yksin kanteensa kanssa, sillä heitä tukee ACLU, joka on perinteikäs kansalaisoikeuksia tukeva järjestö.

FBI:n antamasta rikollisjärjestö leimasta on kanteen mukaan koitunut faneille paljon harmia. Esimerkkeinä kerrotaan muun muassa poliisin käyttäytyneen sopimattomasti heitä kohtaan ja useilta on mennyt työpaikka sivu suun.

Lue myös: Kauhuräppärien fanit joutuivat FBI:n uhkalistalle

Lähteet: Reuters