Hyppää pääsisältöön

Suomalaiset työstävät viikinki-leffaa Hollywood-kytköksin

Suomeen on syntynyt uusi tuotantoyhtiö, joka keskittyy tekemään kolmen miljoonan dollarin genre-elokuvia. Ensimmäisenä tehdään viikinkileffa Viking - Rise of the Warrior.

Luonnos Viking - Rise of the Warrior -elokuvasta.

Suomalaiset elokuvantekijät ovat perustaneet uuden Roger! Pictures -tuotantoyhtiön, jolla on kytköksiä Hollywoodiin. Roger! Picturesin tuottaja Teemu Virta kertoo YleX:lle yhteistyökuvioista.

- Yhteistyö Hollywoodin kanssa tarkoittaa tässä sitä, että olemme tehneet siellä toimivan Epic Picturesin kansa sopimuksen. Heidän kauttaan hoituvat esimerkiksi näyttelijäkontaktit, Teemu Virta kertoo YleX:lle.

Roger! Pictures ja Epic Pictures löysivät yhteisen sävelen elokuva-alan verkostoitumistapahtumassa, American Film Marketissa, Los Angelesissa.

Tuotantoyhtiön ensimmäinen elokuva on viikinkien maailmaan sijoittuva Viking - Rise of the Warrior, joka tulee levittäjistä riippuen näkymään eri maissa joko teatterissa tai dvd:nä.

Seikkailuelokuva on myös uuden tuotantoyhtiön synnyn taustalla.

- Viking tuli reilu vuosi sitten pöydällemme. Yksi yhteistyökumppaneista sanoi, että tällainen pitäisi tehdä. Siitä Roger! Picturesin perustaminen lähti liikkelle ja kaikki palaset ovat loksahtaneet kohdalleen.

- Hyviä viikinki-elokuvia ei ole koskaan liikaa. Tästä tulee hyvin autenttiseen maailmaan sijoittuva toimintaelokuva. Se on mielenkiintoinen maailma, jossa on paljon ammennettavaa, Teemu Virta kertoo YleX:lle.

Tuottaja kertoo, että käsikirjoitus on valmis ja menossa on casting eli roolitus.

Suomalaisyhtiön tavoitteena on tulevaisuudessa tehdä alle kolmen miljoonan dollarin genre-elokuvia. Virta sanoo, että kyse ei ole mistään marginaaliyleisöjen kulttileffojen tuottamisesta.

- Se tarkoittaa toimintaa ja seikkailua, jota pyrimme tekemään suuremmalle yleisölle. Esimerkiksi 10-20 miljoonan budjetilla elokuvan tekemisestä tulee monimutkaisempaa, paletti vaikeutuu, panokset kovenevat ja elokuvastudiot tulevat mukaan. Me haluamme pitää tämän omissa käsissä, indienä.

Uuden Viikinki-leffan kuvaukset pyritään aloittamaan tänä vuonna.

Roger! Picturesissa ovat mukana Virran lisäksi Iron Sky:n tuotannosta tuttu Tero Kaukomaa sekä ohjaaja Marko Mäkilaakso, joka tunnetaan muun muassa elokuvista War of the Dead, Deadly Descent sekä Ella ja kaverit 2 - Paterock.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: War of the dead -leffan näyttelijä Samuli Vauramo: "Kysyin ohjaajalta hahmoni venäjän aksentista ja se sanoi, että katso Borat pari kertaa"