Hyppää pääsisältöön

Tipattoman vuoden pitänyt Petteri Summanen ei kaipaa tissuttelua

Petteri Summanen on jättänyt tissuttelut taakseen. Vuoden selvinpäin viettänyt Summanen ei halua paasata muille selväpäisyyden eduista. Hänelle kännittömyys on tuonut paljon uutta energiaa.

Petteri Summanen ja Janne Tamminen

Näyttelijä-ohjaaja Petteri Summanen kertoo YleX Etusivu-ohjelmassa, että hänen osaltaan tissuttelu saa jäädä. Summanen on ollut vuoden juomatta.

- Se on ainakin riittävän pitkä aika siihen, että voi pohtia, miten tästä eteenpäin, sanoo Summanen.

Kun vuosi tuli täyteen, sitä juhlittiin ystävien ja sampanjalasien kera. Alkoholin alkaessa vaikuttaa, Summasen uudenlainen suhtautuminen juomiseen vahvistui.

- Toleranssi eli sietokyky oli aiemmin sellainen, että join pullon viiniä illassa enkä kokenut edes olevani erityisen päihtynyt. Nyt kuitenkin huomasin, että siihen ei ole paluuta.

Näyttelijä-ohjaaja ei halua paasata kenellekään, miten alkoholia tulisi käyttää. Se on jokaisen aikuisen omalla vastuulla. Omassa elämässään hän on kokenut mielekkääksi sen, että aikaa jää paljon enemmän asioiden tekemiseen, kun ei kännää.

- Itse valitsen nyt tarkemmin, milloin alkoholia juon. Varmaan ravintolassa otan sopivan viinin ruoan kanssa ja vaikka saunaoluen, mutta turhanpäiväinen tissuttelu ei ole mistään kotoisin. Se vie minulta pään ja unet, Summanen kertoo.

Hän sanoo aiemmin palkinneensa itseään alholilla saavutuksista ja kovasta työnteosta.

Teatteri- ja elokuva-alalla ensi-illat ja karonkat ovat olleet perinteisesti kosteita tapahtumia. Summasen mielestä ilmapiiri Suomessa on kuitenkin muuttumassa.

- Ainakin se näkyy siinä, että tunteiden ilmaiseminen, estottomuus ja asioiden kokeminen on vapautuneempaa nykyään. Siihen ei välttämättä tarvita alkoholia enää työvälineeksi. Väitän, että nykyään osataan olla estottomia helpommin.

Kuuntele koko tipaton tammikuu -keskustelu alta!

Lue myös: YleX Etusivussa tuottajan paikka auki - hae heti!

Lähteet: YleX Etusivu