Hyppää pääsisältöön

Softengine kahmi ääniä ja pääsi suoraan UMK:n finaaliin

Levydiilin jo aiemmin napannut Softengine hallitsi UMK:n ensimmäistä karsintailtaa.

SOFTENGINE

Tämän illan karsinnasta suoraan UMK:n finaaliin pääsee Seinäjoelta kotoisin oleva Softengine. Bändin esitys keräsi illan suurimman äänisaaliin ja vuolaita kehuja tuomaristolta.

- Nyt ollaan tekemisissä jonkun todella hyvän asian kanssa. Hiotaan sitä vielä, Toni Wirtanen hehkutti bändiä.

Redrama lisäsi, että vastikään levytyssopimuksen napanneen Softenginen on syytä panostaa kunnolla biisinkirjoitukseen, etteivät tulevan levyn muut biisit jää täysin UMK:hon tuodun Something Betterin varjoon.

Hyvän biisin lisäksi Softenginen laulaja sai kaikilta tuomareilta kehuja. Esimerkiksi Aija Puurtinen oli yllättynyt nuoresta laulajasta, jonka ääni oli poikkeuksellisen kypsä, herkkä ja rosoinen. Tomi Saarinen puolestan uskoi, että bändi herätti esityksellään koko Pohjanmaan.

UMK:n semifinaaliin jatkopaikasta taistelemaan pääsevät Hukka ja Mama, Jasmin Michaela, MIAU ja Dennis Fagerström. Jatkoon menijät ratkaisi tuomariäänteen ja yleisöäänten yhteenlaskettu määrä.

Lili Lambert putosi pois Uuden musiikin kilpailusta.

UMK:n 2. karsintalähetys nähdään YleTV2:ssa tammikuun 18. päivä. Silloin UMK-finaalipaikasta kilpailevat MAKEA, Lauri Mikkola, Clarissa feat. Josh Standing, Mikko Pohjola, MadCraft ja Hanna Sky.