Hyppää pääsisältöön

Tuolin kohtuukäyttäjä: Sulkapalloa istumatta?

Kävin pelaamassa sulkapalloa tyttären kanssa. Lajillahan sinänsä ei luulisi olevan mitään tekemistä istumisen kanssa... vaan onpas sittenkin.

Heti ensimmäisen erän jälkeisellä juomatauolla hakeuduin kohti kentän laidalla retkottavaa rumaa oranssia muovituolia. Ihan kuin parinkymmenen sekunnin taukoa ei jaksaisi itseään omilla jaloillaan kannatella.

En sitten istunut kuitenkaan, ja silti - yllätys yllätys - jaksoin pelata yhtä hyvin (tai huonosti) kuin ennenkin.

Olen sekä ihaillen että kadehtien seurannut Tuolittoman tammikuun Facebook-ryhmän päivityksiä. Jäsenet ovat keksineet toinen toistaan nerokkaampia keinoja istumisen välttämiseksi ja vähentämiseksi.

Tottumus on toinen luonto: onko se niin, että kun töissä istuu tuntikaupalla, niin sama vaihde jää päälle vielä vapaa-ajallekin?

Minulle tämä kuukausi on ollut lähinnä oman istumiseni ihmettelyä. Tottumus on toinen luonto: onko se niin, että kun töissä istuu tuntikaupalla, niin sama vaihde jää päälle vielä vapaa-ajallekin?

No, minä sentään kävelin pelihallille. Mikä antoi minulle syyn katsella paheksuen autoissaan istuvia kanssapelaajia, jotka kärkkyivät parkkipaikaa mahdollisimman läheltä hallin ovea.

PS. ei mitenkään asiaan liittyen, mutta sulkapallo ei ole viisas tapa viettää parisuhteen laatuaikaa. Tähän tulokseen tulin naapurikentän pariskunnan kiihtyviä rajariitoja kuunnellessani. Äiti-tytär -pelitkin ovat vähän siinä hilkulla...

Kommentit
 • Hyvä kysymys: Kuinka pitkä on nykyhetki?

  Ajan perimmäinen luonne on vielä tuntematon.

  Elämme menneisyyden ja tulevaisuuden välissä, ajassa nimeltä nykyhetki. Kuinka pitkä tämä hetki on? Vastaus vie nykyfysiikan äärirajoille.

 • Miltä tuntuu olla painoton?

  Ole kuin lintu, lennä vapaasti.

  Painovoima on kuin kahle, joka vetää koko ajan alaspäin. Kun siitä pääsee eroon, näyttäytyy maailma erilaisena ja voit liikkua kolmessa ulottuvuudessa. Se on upea tunne, jota jää kaipaamaan.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tiede

 • Hyvä kysymys: Kuinka pitkä on nykyhetki?

  Ajan perimmäinen luonne on vielä tuntematon.

  Elämme menneisyyden ja tulevaisuuden välissä, ajassa nimeltä nykyhetki. Kuinka pitkä tämä hetki on? Vastaus vie nykyfysiikan äärirajoille.

 • Kalevala 2.0: räppiä, loitsuja ja viisaita näkijöitä – myös tänään!

  Mitä Kalevala on nykypäivänä?

  Lönnrotin käsityksen mukaan runot kertoivat myyttisiä tarinoita muinaisista suomalaisista ja kuvasivat kansamme historiaa, ja näistä hän kokosi Suomelle kansalliseepoksen - nousevan kansallisuusaatteen hengessä. Mutta mitä Kalevala on nykypäivässä? Miten loitsut, sauna ja yrtit ovat käytössä tänä päivänä? Mitä kansalliseepoksen keskeiset hahmot – Väinämöinen, Aino, Ilmarinen ja Louhi – ovat tänään?

 • Varoitus: tämä kuva saattaa järkyttää maailmankuvaasi

  Luotaimen ottama kuva näyttää kuinka mitätön maapallo on.

  Tasan 30 vuotta sitten Nasan Voyager 1 -avaruusluotain suuntasi kameransa kohti maapalloa ja otti erään avaruuslentojen historian tärkeimmistä valokuvista. Äkkiseltään katsottuna kuvassa ei ole juuri muuta kuin mustaa ja Auringon häikäisystä johtuvaa vaaleaa sumua. Mutta kun kuvaa katsoo tarkasti, on siellä pieni valopiste.

Uusimmat sisällöt - Tiede