Hyppää pääsisältöön

Herra Ylppö Maj Karman paluusta: Levystä pitää tulla timanttinen

Maj Karma on hankkinut uuden treenikämpän, ratkonut rajut riitansa ja keskittyy nyt uusiin lauluihin.

Herra Ylppö

Maj Karma jäi määrittelemättömän pitkälle tauolle vuonna 2009. Yhtyeen toistaiseksi viimeiseksi levyksi jäi siis Salama, jonka viimeisen raidan nimi oli osuvasti Jäähyväiset. Nyt Ylppö ja kumppanit ovat sopineet riitansa ja hankkineet uuden treenikämpän Nokialta.

- Olemme ryhtyneet tekemään uusia biisejä. Onnistumisprosenttimme on sata, koska meillä on ollut kahdet treenit ja molemmissa olemme tehneet yhden uuden kappaleen, parhaillaankin treeneihin matkalla oleva Herra Ylppö juttelee YleX:lle.

Ylppö ei ikävöinyt bändiään

Ihmiset-yhtyeensä kanssa tällä hetkellä Suomea kiertävä Ylppö ei ole ikävöinyt Maj Karmaa tauon aikana.

- Jos mulla olisi ollut ikävä, niin olisin tehnyt sitä, ei kukaan ole estänyt. Kun viimeksi soitimme Karma Rockissa, niin alkoi tuntua siltä, että voisimme tehdä paluun. Tämä on taas helvetin kivaa. Nyt jos pitäisi lopettaa, niin tulisi ikävä, Ylppö sanoo.

Laulajan mukaan tauko on tehnyt hyvää ja se on ollut bändille elintärkeä.

- Jos olisimme jatkaneet tyyliin Ukkonen, kakkonen, kolmonen ja nelonen ja noudattaneet sitä samaa kaavaa, niin me olisimme varmaan helvetin suosittu bändi niin kuin joku Kotiteollisuus, mutta olisimme myös hajonneet lopullisesti, Ylppö myöntää.

Parhaimmillaan oppositiossa

Hänen mielestään Maj Karma on parhaimmillaan altavastaajana, eikä epämuodikkuus häiritse rocklaulajaa.

- Nyt on hyvä hetki palata, kun rock on täydellisen epämuodikasta. Silloin kun perustimme tämän bändin, niin se oli silloinkin epämuodikasta. Olemme parhaimmillamme silloin, kun on sellainen tunne, että olemme oppositiossa, Ylppö täsmentää.

Maj Karma on aina ollut sellainen yhtye, joka tekee kappaleensa yhdessä treenikämpällä ja jokaisen panos on tärkeä.

- Maj Karmassa on tietty taika ja olemme tehneet parhaat levymme hyvin intensiivisenä yhteistyönä. Ihmiset-yhtyeen kanssa taas sävellän biisit yksin kotona aika valmiiksi asti, Ylppö vertailee työtapoja.

- Nyt kaikkien vuosien jälkeen vaikuttaa siltä, että se vaihde on taas löytynyt. Osittain syynä on sekin, että vaihdoimme maisemaa. Jätimme kaikki ongelmat taakse. Ne on käsitelty. Emme halunneet jatkaa siinä tilassa, missä ongelmat olivat, vaan halusimme vaihtaa ympäristöä, jossa tehdään biisejä, Ylppö perustelee.

Hyvästä meiningistä huolimatta levyä ei kannata ihan vielä odottaa, sillä Ylppö keikkailee Ihmisten kanssa ainakin tämän kevään ja kesän ja keskittyy vasta sitten täysillä Maj Karmaan.

- Maj Karma lähtee levyttämään aikaisintaan tämän vuoden loppupuolella.

Emme varaa studiota ja rupea hätäpäissään tekemään biisejä, vaan varaamme se vasta, kun kaikki biisit ovat valmiita. Maj Karman paluulevystä pitää tulla timanttinen. Ei niin voi tehdä, että on viisi vuotta pois ja tulee takaisin keskinkertaisen levyn kanssa, kunnianhimoinen kaljupää painottaa.

Luvassa hittejä ja rankempaa materiaalia

Jo valmistuneet kappaleet eivät Ylpön mukaan sovi radioon, mutta hitikkäämpääkin materiaalia on luvassa.

- Ne pari biisiä, jotka nyt teimme ovat aika helvetin rankkoja, mutta toki Maj Karmaan kuuluu myös iskevyys ja hittipotentiaalisuus. Mukaan pitää saada myös tarttuvuutta. Mulla ei ole minkäänlaista mielenkiintoa rakentaa sellaista albumia, joka yrittäisi todistella jotain olemalla haastava ja luotaantyöntävä, Ylppö sanoo.

Lue myös: Ylppö kertoo kirjassaan - Maj Karma jäi tauolle rajujen riitojen takia

Lähteet: YleX