Hyppää pääsisältöön

Parhaan historiablogin äänetystulokset täällä – voittoon laitasaari.net

Parhain historiablogiäänestys tulokset
Parhain historiablogiäänestys tulokset Kuva: Yle Historia äänestystulokset

Paras historiablogi -äänestyksen voittaja on laitasaari.net. Blogi kertoo tarinoiden, kuvien ja ihmisten kautta historiallisesta Laitasaaren kylästä. Laitasaareen viitataan ensimmäisen kerran jo vuonna 1543, mutta arkeologiset löydökset vievät 1300-luvulle. Blogilla on useita kirjoittajia, minkä takia sisältö valottaa Suur-laitasaaren elämää monesta eri näkökulmasta ja aikakaudesta. Voittoisaa blogia kuvattiin sanoin: "Aktiivinen, historian faktaa ja perimätietoa, runsaasti kuvia, arvokasta tiedon tallentamista".

Toiselle sijalle nousi ysäri-blogi Nuoruusdisko. Blogin kirjoittaja Essi H. peilaa oman elämänsä kautta ysärilapsen nostalgisia muistoja.

Kolmannelle sijalle kohosi keskiaikaisiin käsitöihin perehtyneen Elinan Neulakko. Oivallista Elinan blogissa ovat keskiaikaisten vaatteiden ompelu- ja valmistusohjeet.

Neljänneksi eniten ääni sai antiikin arkeologiaan ja kulttuurihistoriaan sukeltava antiikki.taivaansu.net ja viidennelle sijalle kipusi metsähallituksen kadonnutta kulttuuriperintöä metsästävä blogi.

Kuudenneksi tullutta Aira Roivaisen Hajamietteitä Pöljältä -blogi kuvaa yhden kylän kautta Suomen tapahtumia. Blogia äänestänyt kuvaakin hyvin: "Erinomainen blogi, jossa yksityisen kautta hahmotetaan laajempia historiallisia tapahtumia. Rajaukset tehty hienosti aiheiden ja alueelliisuuden suhteen. Mielenkiintoista huomata miten pienelläkin kylällä on oma hauska historiansa."

Kilpailuun ehdotettiin historiallisia blogeja yllättävän laajalta alueelta, sukututkimuksesta ruuanlaittoon ja ysärimuistoihin. Tämä blogiäänestys tehtiin siis määräaikana tulleiden ehdotusten pohjalta. Suuri määrä erinomaisia historiablogeja jäi tämän äänestyksen ulkopuolelle. Niitä ehdotettiin, kun äänestys oli jo alkanut.

Kommentit