Hyppää pääsisältöön

Harrinivan Köpi on lomakeskuksen lupsakka isäntä Länsi-Lapissa

Seuraamme muoniolaisen matkailuyrittäjän Kyösti "Köpi" Pietikäisen elämää viikon ajan Harrinivan lomakylässä vuonna 1994.

Harrinivan lomakeskus tarjosi vierailleen muun muassa koiravaljakkosafareita sekä mahdollisuuden koskenlaskuun. Lisäksi pyöritettiin leirikoulutoimintaa peruskouluille. Lomakeskuksen kävijöistä jopa 95 prosenttia tuli Suomen ulkopuolelta.

Ylen Tosi suomalainen -ohjelma seurasi vuonna 1994 viikon ajan helsinkiläisen ala-asteluokan leirikoulua Harrinivassa. Monet koululaisista eivät olleet aiemmin matkustaneet näin kauas kotoaan, saatikka Lappiin asti. Kuudesluokkalaisten leiriä ohjasi Harrinivan isäntä Kyösti Pietikäinen.

Lupsakkana luontoihmisenä, mutta myös oivana kurinpitäjänä ohjelmassa esiintyvä Pietikäinen analysoi Lapin matkailun tilannetta lama-Suomen veroverkossa, opastaa koululaisia perinteisen poronkäristyksen kokkaamisessa sekä avaa omaa sielunmaisemaansa konttorityötä vieroksuvana matkailuyrittäjänä.

Kamera seuraa isäntää tämän kylkimakuulla suoritetuista pilkkihetkistä aamuauringon valaisemiin avantopulahduksiin. Ohjelma myös tarjoilee kaunista luontokuvaa koskemattomasta, talvisesta Lapista.

Jo 1970-luvulla perustetusta perheyrityksestä tuli vuonna 1994 Harrinivan Lomakeskus Oy. Samalla keskus aloitti entistä vientipainotteisempien ohjelmapalveluiden kehityksen.

Teksti: Ville Matilainen

Artikkelia muokattu 2.3.2015, Pietikäisen sukunimi korjattu Pietikäiseksi Pentikäisen sijaan

Kommentit