Hyppää pääsisältöön

Kultaiset Venlat jaettiin - Yle kahmi palkintoja

Kultaiset Venlat jaettiin tänään 17. tammikuuta Helsingissä.

Docventures

Kultainen Venla -gaalassa palkittiin vuoden 2013 menestyneimpiä tv-ohjelmia ja tekijöitä sekä jaettiin Vuoden TV-teko -palkinto ja viisi elämäntyöpalkintoa.Ylen #lovemilla palkittiin parhaana nuortenohjelmanaja ensimmäistä kertaa myös AVAn ja JIMin ohjelmille jaettiin Kultaiset Venlat.

Ohjelmista voitokkaimpia olivat Arman ja viimeinen ristiretki, joka voitti sekä reality-sarjan että Arman Alizad yleisöäänestyksen Paras esiintyjä -palkinnon. Taivaan tulet voitti viimeisellä kaudellaan sekä parhaan draama-sarjan että yleisön äänestämän Paras TV-ohjelma -palkinnon, Iskelmä-Suomi sai TV-maailman TV-vuoden 2013 valopilkku -palkinnon ja ohjaaja Antti Leino Vuoden ohjaaja -palkinnon. Docventures voitti ajankohtais- ja asiaohjelmagenren ja sai myös Televisioakatemin Vuoden TV-teko erikoistunnustuksen.

Neljättä kertaa järjestetyssä Kultainen Venla -kilpailussa palkittiin viime vuoden parhaat televisio-ohjelmat ja niiden tekijät. Kilpailun esituomaristo valitsi lähes 200 ohjelman ja tekijän joukosta finalistit, joista Televisioakatemian henkilöjäsenet äänestivät voittajat. Myös katsojat saivat äänestää parasta tv-ohjelmaa ja esiintyjää. Kilpailun esituomaristoon kuuluivat Televisioakatemian hallituksen jäsenet Olli Haikka, Jorma Sairanen, Jani Hartikainen, Riitta Pihlajamäki ja Stiina Laakso sekä kutsuttuina asiantuntijoina Kari Voutila, Iris Olsson, Paula Noronen sekä TV-maailma lehteä edustanut Juha Heinisuo. Televisioakatemia ry:ssä on tällä hetkellä jäseninä noin 400 televisio-alan ammattilaista.

Kultainen Venla -palkinnot jaettiin 17.1.2014 Suomen Kansallisoopperassa ja tilaisuus televisioitiin suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla. Ohjelman juonsi Jenni Pääskysaari. Gaalassa esiintyi viime vuoden Idols -voittaja Mitra Kaislaranta.

Katso kaikki voittajat!