Hyppää pääsisältöön

Miksi hampurilainen ei pilaannu?

Näyttää siltä, että ainoa asia, joka säilyy vielä paremmin kuin pika-ruokaravintolan hampurilainen, on niitä dokumentoivat netti-ilmiöt. Mutta onko niin, että hampurilaissämpylöiden väliin on säilötty jokin salaisuus?

Viime keväänä uutisoitiin amerikkalaismiehestä, joka unohti hampurilaisen takkinsa taskuun 14 vuodeksi eikä se mennyt miksikään. Hänen maannaisensa, valokuvaaja Sally Davis aloitti vuonna 2010 Happy Meal –projektin, jossa hän on kuvannut saman lastenaterian hampurilaista ja ranskalaisia kohta neljän vuoden ajan eikä niissäkään näy vanhenemisen merkkejä.

Ovatko hampurilaiset niin täynnä säilöntäaineita, että säilyvät ikuisesti? Vai ovatko ne ravitsemuksellisesti niin tyhjiä, etteivät kelpaa mikrobeillekaan?

Miltä seitsemän kuukautta vanha hampurilainen maistuu?

Prisma Studio perusti hampurilaislaboratorion kesäkuussa 2013. Tammikuussa 2014 hampurilaiset tuodaan studioon ja Marjo lupaa maistaa yhtä tällaista ulkoisesti hyväkuntoiselta näyttävää purilaista. Miltä seitsemän kuukautta vanha hampurilainen maistuu?

Tulos Prisma Studiossa , katsottavissa alla olevasta linkistä.

Ja vastaus kysymykseen, miten pitkään hampurilainen on turvallisesti syötävissä? Asiantuntijoiden mukaan nk. neljän tunnin sääntö on hyvä. Sitä pidempään huoneenlämmössä ollutta hampurilaista ei enää kannattaisi pistää poskeensa.