Hyppää pääsisältöön

Voita ja Sokeria -resepti: Moussakaa fiilispohjalta

Voita ja Sokeria -resepti: Ilari Johanssonin moussakaa fiilispohjalta. Kuva: Yle

Stand up -koomikko Ilari Johansson valmistaa Voita & Sokeria -sarjassa moussakaa fiilispohjalta.

Moussaka
kuudelle hengelle

noin 300 g naudanjauhelihaa (luomu)
noin 300 g lampaanjauhelihaa (luomu)
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 keskikokoinen sipuli
1 paketti feta-juustoa
3 kynttä valkosipulia
2 purkki tomaattimurskaa
1 tuore chili
1 purkki kapriksia
6 munaa
oliiviöljyä
kuivaa minttua
kuivaa oreganoa
mustapippuria
suolaa

Munakoiso leikataan noin seitsemän millimetrin viipaleiksi, viipaleet laitetaan laakeaan astiaan, niiden pintaan ripotellaan tasaisesti suolaa ja viipaleitten annetaan itkeä 10–15 minuuttia. Tällä pyritään hikoiluttamaan karvas maitiaisneste munakoisoista. Tosin nykyään munakoisojen maitiaisneste ei useimmiten enää ole karvasta.

Munakoisojen hikoillessa jauheliha paistetaan kypsäksi. Paistamisen loppuvaiheessa jauhelihan joukkoon lisätään paloiteltu sipuli, valkosipuli ja chili, josta on poistettu siemenet. Myös kuivat mausteet lisätään ja jauheliha suolataan maltillisesti. Annos saa suolaa munakoisoviipaleista, feta-juustosta ja kapriksesta, joten suolan kanssa kannattaa olla varovainen.

Munakoison pinnalta pyyhitään suola ja maitiaisneste. Munakoiso ja kesäkurpitsa paloitellaan reiluiksi paloiksi. Feta paloitellaan peukalonpään kokoisiksi paloiksi.

Ainekset kootaan laakeaan uunivuokaan ja sekoitetaan. Pinnalle kaadetaan murskatut tomaatit. Lusikalla tehdään tomaattimassaan pesät, joihin kaadetaan varovasti avatut kananmunat.
Tarkoituksena on saada munien keltuaiset pysymään ehjinä.

Vuoka laitetaan 200-asteiseen uuniin ja moussakaa paistetaan noin 40 minuuttia. Liha on kypsää jo annosta koottaessa, joten ruokaa voi halutessaan paistaa lyhyemmänkin ajan ja jättää kasviksiin hieman suutuntumaa. Uudelleen lämmitettäessä ruoka vain paranee.

Aamu-tv:n Voita & Sokeria yhdeksän jälkeen lauantaina 18.1.2014 TV1:ssä.Voita ja Sokeria -resepti: Ilari Johanssonin moussakaa fiilispohjalta. Kuva: Yle

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka