Hyppää pääsisältöön

Hanna Sky suoraan UMK-finaaliin

Kuva: Tomi Mikola sky

Tuomareiden ennakko-oletukset päälaelleen kääntäneessä suorassa lähetyksessä yleisö- ja tuomariäänin UMK-finaaliin ampaisi Hanna Sky kappaleellaan Hope. Semifinaaliin jatkavat Lauri Mikkola: Going Down, Clarissa feat. Josh Standing: Top Of The World, Mikko Pohjola: Sängyn reunalla ja MadCraft: Shining Bright. Makean UMK-matka katkesi toisessa karsinnassa.

Tuomarit kommentoivat finalistia mm. näin:
Redrama: "Ei niin mitään suorittamista, vaan oot niin sisällä tässä biisissä. Tän illan paras esitys."

Toni Wirtanen: "Mutta, hitto, miten sä saat tehot irti tosta biisistä."

Aija Puurtinen: "Lavalla oli iloa, voimaa, läsnäoloa. Ehdottomasti tämän illan paras esitys."

Tomi Saarinen: "Sä oot kisan paras laulaja. Mä oon sun puolesta ikionnellinen."

Tuomarit antoivat pisteitä seuraavasti: Hanna Sky 38 pistettä. Täydet 10 pistettä tuli Redramalta ja Aija Puurtiselta. Mikko Pohjola 34 pistettä, Lauri Mikkola 26 pistettä, Clarissa feat. Josh Standing 25 pistettä, Makea 20 pistettä ja Madcraft 21 pistettä.

Ensimmäisestä karsinnasta semifinaaliin äänestettiin MIAU: God/Drug, Dennis Fagerström: My Little Honey Bee, Hukka ja Mama: Selja ja Jasmin Michaela: Kertakäyttösydän ja suoraan finaaliin selvisi Softengine: Something Better.

Ensi lauantaina nähdään suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa, Yle HD:lla klo 21 UMK:n semifinaali. Yleisöllä on erittäin suuri rooli ensi lauantain semifinaalissa, sillä kahdeksasta artistista kuusi pääsee huimaan UMK-finaaliin 1.2. kisaamaan viisuedustajan paikasta ainoastaan yleisön antamien äänten voimalla. Lisäksi UMKplus tarjoaa fiiliksiä ennakkoon ja voitonhuumaa lähetyksen jälkeen joka lauantai osoitteessa yle.fi/umk. Juontajina ovat Mika SippoTolvanen ja Frida Lindholm.


Artistien kuvat osoitteessa yle.fi/pressi. Käyttäjätunnuksen voi pyytää sähköpostitse yle.ohjelmatiedotus@yle.fi.
Livelähetysten akkreditointilomake median edustajille.

Lippuja suoriin lähetyksiin myydään osoitteessa lippupalvelu.fi.

25.1. Semifinaali (live), Yle TV2 klo 21
1.2. Finaali (live), Yle TV2 ja Yle Radio Suomi klo 21

Lisätiedot:
Anssi Autio, 040 749 0047, anssi.autio@yle.fi
Haastattelupyynnöt:
Mari Wainio, 040 828 0508, mari@mellakkahelsinki.fi

yle.fi/umk
#umk14

Uuden Musiikin Kilpailu. Yksi biisi voittaa sata miljoonaa kuulijaa.
UMK – Tävlingen för ny musik. Vinn en publik på hundra miljoner.

 • Softengine on UMK-voittaja ja Suomen euroviisuedustaja 2014

  Superjännittävä UMK-finaali huipentui Espoon Barona Areenalla, kun yleisö- ja tuomariäänin Softengine kappaleellaan Something Better ylsi UMK-voittajaksi ja edustamaan Suomea ensi toukokuussa Eurovision laulukilpailuun Kööpenhaminaan.

 • Krista Siegfrids tähdittää UMK:n tiheätunnelmaista finaalia

  Kahdeksan biisiä, kahdeksan esittäjää – vain yksi lähtee tuomari- ja yleisöäänin edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuihin Kööpenhaminaan toukokuussa. Suora lähetys nähdään lauantaina 1.2. Yle TV2:ssa, Yle Radio Suomessa, Yle Radio Vegalla ja Yle X3M:llä klo 21 lähtien.

 • UMK - Semifinaalin tulokset

  Huiman intensiivisessä suorassa lähetyksessä yleisöäänin finaaliin menivät Lauri Mikkola: Going Down, Clarissa feat. Josh Standing: Top Of The World, Mikko Pohjola: Sängyn reunalla, MadCraft: Shining Bright, MIAU: God/Drug sekä Hukka ja Mama: Selja . UMK-finaalin suora lähetys Barona areenalta nähdään Yle TV2:ssa ja Yle HD:ssa la 1.2. klo 21.00.

 • Semifinaalin esiintymisjärjestys ja äänestysnumerot

  UMK-jännitys tiivistyy ensi lauantaina 25.1. Yle TV2:ssa klo 21, kun kahdeksan UMK-artistia kisaavat paikasta finaaliin. Viimeisiä finaalipaikkoja tavoittelevat MadCraft, Hukka ja Mama, Lauri Mikkola, Jasmin Michaela, Dennis Fagerström, MIAU, Mikko Pohjola sekä Clarissa feat. Josh Standing. Yleisöllä on kaikki valta lauantaina, sillä kuusi artistia pääsee finaaliin ainoastaan yleisön äänillä.