Hyppää pääsisältöön

Møn yhteistyö DJ Diplon kanssa sikisi yhdestä twiitistä

Tanskalaisartisti Mø sanoo, että hänen yhteistyönsä DJ Diplon kanssa lähti liikkeelle yhdestä twiitistä. Hän julistaa uuden albumin kertovan sukupolvikokemuksesta. Siitä, miten liian kovat odotukset tuhoavat ihmisiä.

on yksi tämän hetken hypetetyimmistä skandinaavisista artisteista. Hän debytoi vuonna 2012 Maiden-sinkullaan, mutta kansainvälisen popmaailman kartalle hän ankkuroitui viimeistään vuonna 2013 erään merkittävän yhteistyön kautta. Tanskalaisartisti sai biisilleen fiittajaaksi maailmankuulun yhdysvaltalaistuottajan ja DJ:n, Diplon.

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro tapasi Møn Hollanin Eurosonic-festivaaleilla ja kysyi, mistä yhteistyö oikein sikisi.

- Minua haatateltiin brittiläiseen DIY-lehteen. Jutussa kysyttiin, kuka olisi unelmien yhteistyökumppani ja vastasin, että Major Lazer. Sen jälkeen yksi tyyppi twiittasi Diplolle, että olisipa tämä mahdollista. Diplo vastasi rakastavansa musiikkiani.

Sen jälkeen hihat laitettiin heilumaan ja muutaman sähköpostin jälkeen homma oli selvä. Yhteistyöbiisin, XXX 88:n, äänityssessiot pidettiin Amsterdamissa.

"Puhun sukupolveni kokemuksesta"

Mø on julkaisemassa debyyttialbuminsa, No Mythologies to Followin, helmikuun lopussa. Sen soundimaailma tulee olemaan monipuolinen keitos.

- Albumi on yhdistelmä sinkuista joita minulta on jo julkaistu. Sen soundeissa yhdistyvät roots, soul, hiphop, indiepop ja elektro.

Albumin varsinainen pihvi tuntuu olevan kuitenkin sen sanoituksissa. Mø sanoo biisien kertovan nuoruudesta, levottomuudesta ja siitä, kun ei löydä millään omaa paikkaa maailmassa.

- Puhun sukupolveni kokemuksesta. Siitä, miten vaikea on löytää itseään. Yhteiskunta on nykyään kova paikka ihmiselle. Meihin kohdistuu niin paljon odotuksia ja meidän halutaan olevan täydellisiä, menestyviä, rikkaita, älykkäitä ja sosiaalisesti lahjakkaita, artisti luettelee.

Seuraukset ovat Møn mielestä karmeat. Kun vaaditaan liikaa, seuraa romahdus.

- Sen takia meillä on paljon elintasosairauksia, kun ihmiset eivät pysty vastaamaan odotuksiin. Näin käy varsinkin nuorille, jotka ovat ymmällään. He eivät tiedä, keitä ovat, kun heiltä jo vaaditaan kaikkea.

Mø esiintyy Suomessa ensimmäistä kertaa maaliskuun 29. päivä. Keikka on Helsingin Tavastialla.

Lähteet: Uuden musiikin iltavuoro