Hyppää pääsisältöön

Sziget Festivalin ensimmäiset esiintyjät on julkaistu

Unkarin Sziget Festival on julkistanut ensimmäiset artistit vuoden 2014 festivaalille, jota juhlitaan Unkarin Budapestissa 11.-18. elokuuta.

Queens of the Stone Age Rock the Beach -festivaaleilla 26. kesäkuuta 2013 // Kuva: Maria Rautio

Sziget Festivalille Óbudain saarelle saapuvat Grammy-palkitun Josh Hommen luotsaama Queens of the Stone Age, pitkän linjan brittiläinen vaihtoehtorock-yhtye Placebo sekä palkittu indie rock -yhtye Klaxons. Elektronisen musiikin tähdistä festivaalilla nähdään EDM-genren tämän hetken suurimpiin nimiin lukeutuva skottilainen Calvin Harris sekä hollantilainen tanssimusiikin innovaattori Laidback Luke. Tuoreempiin nousijoihin lukeutuvat brittiläinen rockin ja popin välimaastossa operoiva Bastille, Yhdysvalloista saapuvat indie-yhtyeet Imagine Dragons ja Starlight Girls sekä palkittu belgialainen laulaja-lauluntekijä Stromae. Festivaalilla nähdään vuosittain satoja artisteja ja uusia julkistuksia tulevalle kesälle on luvassa lähiviikkoina.

Tänä vuonna festivaali järjestetään viikkoa myöhemmin kuin aikaisempina vuosina.

- Szigetin siirtäminen viikolla näyttää olleen hyvä päätös, koska nyt voimme julkistaa parempia nimiä kuin viime vuonna tähän aikaan. On paremmat mahdollisuudet, että yhtyeet ovat festivaalin aikaan Euroopan-kiertueillaan, kertoo Sziget festivaalin perustaja ja pääjärjestäjä Karoly Gerendai.

Viime vuonna myös monille suomalaisille tutuksi tullut festivaali keräsi 362 000 kävijää.