Hyppää pääsisältöön

Suomen Oscar-ehdokas: Harlinin kanssa ei ole puhuttu yhteistyöstä

Suomesta on pitkä matka Los Angelesiin ja Hollywoodiin. Selma Vilhunen ja Kirsikka Saari aikovat ottaa kaiken hyödyn irti Oscar-gaalasta, mutta Suomen Hollywood-lähettilään, Renny Harlinin, kanssa ei ole sovittu yhteistyöstä.

Kirsikka Saari ja Selma Vilhunen

Suomalaiset elokuvantekijät Selma Vilhunen ja Kirsikka Saari pääsevät tänä vuonna sensaatiomaisesti Oscar-gaalaan. Heidän Pitääkö mun kaikki hoitaa? -lyhytelokuvansa kilpailee Oscarista.

Suomalaisten elokuvapiirien näkyvimmät yhteydet Hollywoodiin ovat pitkään kiteytyneet ohjaaja Renny Harliniin. Puheet siitä, että Harlin olisi jotenkin mukana Vilhusen ja Saaren kontaktien luomisessa, eivät pidä paikkaansa.

- Silloin, kun ne ehdokaslistat julkistettiin, niin Renny otti yhteyttä ja onnitteli meitä. Hän on varmasti aika kiireinen omissa hommissaan, eikä mitään verkostoitumisapuja ole suunniteltu, ohjaaja Kirsikka Saari sanoo YleX:lle.

Pitääkö mun kaikki hoitaa? -lyhärin käsikirjoittaja ja ohjaaja piipahtavat Los Angelesissa ennen Oscar-gaalaa. Se on tärkeää huomion kannalta. He ovat myös palkanneet agentin.

- Me hiotaan meidän taktiikoita Oscareiden suhteen paraikaa. Meidän agentti puolestaan tekee jalkatyötä. Hän puhuu elokuva-akatemian jäsenten kanssa ja lobbaa meidän leffaa myös medialle.

Elokuvantekijät sanovat, että nyt pitää rummuttaa ja pyrkiä saamaan kontakteja kaikin keinoin.

Lähteet: YleX Etusivu