Hyppää pääsisältöön

Valokuvaa Tuoliton tammikuu – ja osallistu kisaamme

Tuoliton tammikuu on jo loppusuoralla! Mutta vielä ehtii seisomaan – tai makaamaan.

Jos olet joutunut hauskoihin, hankaliin tai luovuutta vaativiin tilanteisiin liikaa istumista välttäessäsi ja sinulla on siitä valokuva, lähetä se meille. Valitsemme Prisma Studion Tuoliton tammikuu –lähetyksessä voittajakuvan. Myös lavastetut otokset ja rekonstruoinnit kelpaavat, tärkeintä on tuolittoman tammikuun tunnelmien tavoittaminen.

Voittaja tietenkin palkitaan istumattomuuteen liittyvällä persoonallisella tuotteella.

Luovat ratkaisut seisomatyöpisteen rakentamisesta ovat myös tervetulleita. Ehdokkaat ”Tuoliton tammikuukuva 2014” –voittajaksi tulevat ensin nettiin kaikkien ihasteltavaksi ja äänestettäviksi, lopullinen tulos ohjelmassa 4. helmikuuta klo 20.00, TV1.

Laita kuva Tuolittoman tammikuun FB –ryhmään tai lähetä se meille emailitse 27. tammikuuta mennessä osoitteeseen prisma.studio@yle.fi . Mukaan kuvaajan nimi, kuvan kohteen nimi (jos eri) ja tietysti kuvalle itse antamasi nimi ja yhteystietosi.

Kommentit
 • Suomessa poltetaan päivittäin 800 rekallista jätettä – mutta tämäkään ei riitä. Jätettä kuskataan myös naapurimaihin poltettavaksi.

  Suomalaisten jätettä kuskataan naapurimaihin poltettavaksi

  Kaatopaikkojen sulkeuduttua jätevoimaloiden lastausporteilla on ruuhkaa. Jätettä poltetaan yötä päivää, mutta silti sekajätekuormia joudutaan lähettämään jatkuvasti myös naapurimaihin poltettavaksi. Suomeen tarvitaan lisää jäteuuneja ja myös lisää kierrätystä. Mutta olisiko jätteen määrää mahdollista vähentää?

 • Mitä tiedät kuulennoista - testaa tietosi!

  Kuulentotesti

  Tänä vuonna on 50 vuotta siitä, kun Apollo 11 laskeutui Kuuhun ja ensimmäinen ihminen astui Kuun pinnalle. Tuo lento tapahtui heinäkuussa, mutta Apollo-ohjelma, jolla kuulentoa harjoiteltiin, oli ollut käynnissä jo 1960-luvun alusta alkaen.

 • Avaruuden tilannekuva - avaruusjärjestöt panostavat taivaalta tulevien uhkien ennakoimiseen

  Maapallo on aina kosmisen hyökkäyksen uhkaamana

  Onneksi avaruus uhkaa meitä erittäin harvoin, mutta silti pahimmat maailmanlaajuiset katastrofit ovat peräisin maapallon ulkopuolelta. Kosmiset törmäykset ja aurinkomyrskyt ovat todellinen vaara meille, ja siksi avaruusjärjestöt ja tähtitieteilijät ovat panostaneet viime aikoina yhä enemmän resursseja niin sanottuun avaruuden tilannekuvaan

 • Euroopan tärkeimmän ravintokasvin, vehnän, ilmastokestävyys on heikentynyt

  Vehnän monimuotoiset lajikkeet - vastaus ilmastonmuutokseen.

  Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan eurooppalaisen vehnän kyky sietää erilaisia ilmasto-olosuhteita on heikentynyt. Ravintokasvin ilmastokestävyys on tärkeä asia, koska ilmastonmuutos voimistaa sään vaihtelua ja ilmaston ääri-ilmiöitä. Vehnän pärjääminen ilmaston muutoksissa vaikuttaa mm. Euroopan ruokaturvaan sekä huoltovarmuuteen eri maissa. Mikä on suomalaisen vehnän kyky sietää erilaisia säitä?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tiede