Hyppää pääsisältöön

Paula Vesala töihin ulkomaille – Maija Vilkkumaa tilalle Kerkko Koskinen Kollektiiviin

Maija Vilkkumaa korvaa Paula Vesalan Kerkko Koskinen Kollektiivissa.

Paula Vesala

Megaluokan suomipopartistit yhdistävät voimansa Maija Vilkkumaan liittyessä Kerkko Koskinen Kollektiiviin. Maija korvaa laulukokoonpanossa Paula Vesalan.

- Olen muiden töiden vuoksi ulkomailla silloin kun Kollektiivi julkaisee uuden levynsä ja lähtee keikoille, joten sovimme että Maija astuu joukkoon tilalleni, Vesala kertoo.

Uusi albumi studiovaiheessa

Kerkko Koskinen Kollektiivi on paraikaa studiossa valmistelemassa elokuussa julkaistavaa toistaiseksi nimeämätöntä toista albumiaan. Ensimakua uudesta tuotannosta saadaan helmikuun loppupuolella.

Suurelle yleisölle uusi kokoonpano esittäytyy Emma Gaalassa Espoon Barona Areenalla 7. maaliskuuta.

Maijan ja Kerkon ensitapaaminen Ultra Bran esiasteessa

Maija Vilkkumaa kertoo yhteisestä historiastaan Kerkko Koskisen kanssa:

- Tunnen Kerkon jo lukioajoilta. Olin mukana Ultra Bran esiasteessa, ryhmässä joka teki demon biisistä Ampukaa komissaarit, nuo hullut koirat!, ja voitti sillä poliittisten laulujen kilpailun. Lauloin liidilaulun tuolla demolla.

- Muistan, kun äänitimme sitä Kerkon olohuoneessa. Laula kovempaa, Kerkko huusi, nauraa Maija nyt parikymmentä vuotta myöhemmin.

Sittemmin keskityin oman musiikkini tekoon ja Kerkko ja muut perustivat Ultra Bran. Kuuntelutin tuolloin 90-luvun lopussa Kerkolla myös omia biisidemojani, muun muassa Satumaa tangoa, ja puhuimme että hän kenties tuottaisi ensimmäisen levyni. Idea kuitenkin hautautui jonnekin. Nyt olen innoissani siitä että pääsen viimein tekemään Kerkon kanssa yhteistyötä.

Olen kuunnellut Kerkko Koskinen Kollektiivin ensimmäistä levyä paljon. Ihailen Paula Vesalaa, Mannaa ja Vuokko Hovattaa laulajina, ja biisit ja sovitukset ja tekstit ovat upeita. Uudelle levylle olen sanoittanut muutaman biisin, mistä olen tosi iloinen. On suuri kunnia päästä mukaan tähän ryhmään.

Kollektiiviin liittyminen avasi laulunteon hanat

Ennen Kollektiivia en kirjoittanut kolmeen vuoteen yhtään sanoitusta enkä kauheasti ajatellut musiikkia. Nyt tuntuu siltä kuin korkki olisi auennut: tekstiä tulvii minusta ja laulaminen tuntuu ihanalta. Suunnittelen julkaisevani uuden soololevyni vuonna 2015 ja lähteväni silloin myös keikoille. Mutta ensin Kollektiivi ja sen fantastiset seikkailut, Maija Vilkkumaa iloitsee.

Kerkko Koskinen Kollektiivi julkaisee toisen albuminsa elokuun lopussa 2014. Levyn julkaisukeikka pidetään Kulttuuritalolla 12.9. Liput julkaisukeikalle tulevat myyntiin 10. helmikuuta.

Lähteet: Universal Music