Hyppää pääsisältöön

Voita ja Sokeria -resepti: Sara Saviolan valkosuklaavanukas ja tyrnikiisseli

Voita ja Sokeria -resepti: Sara Saviolan valkosuklaavanukas ja tyrnikiisseli. Kuva Yle

Tanssija, ballerina Sara Saviola innostui jälkiruuista jo koulun kotitaloustunneilla. Tanssijan työ on raskasta ja kokkauksessa hänen ideologiansa onkin "helpolla hyvää".

Kokkailussa Saviolaa kiehtoo myös se, että työn tulokset ovat heti nähtävillä. Voita & Sokeria -ohjelmassa Sara valmistaa valkosuklaavanukasta ja tyrnikiisseliä.

Valkosuklaavanukas

150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
3 dl turkkilaista jogurttia
1 - 2 tl vaniljasokeria (luomu)

Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi ja laita valmiiksi kuumaa kestävään kulhoon. Kuumenna kuohukerma kattilassa kiehumispisteeseen, ota pois levyltä ja sekoittele, jotta jäähtyy hieman. Kaada kerma valkosuklaan päälle, ja sekoittele niin että suklaa sulaa. Lisää seokseen vielä turkkilainen jogurtti ja vaniljasokeri. Sekoita kunnolla, että saat tasaisen seoksen. Kaada valmis seos välittömästi tarjoiluastioihin ja anna jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Tyrnikiisseli

300 g tyrnimarjoja
6 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja ( + tilkka vettä)
2 - 4 rkl limoncelloa (sitruunalikööriä)
hitunen suolaa
sokeria

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää tyrnimarjat ja sokeri ja keitä seosta 10 minuuttia välillä sekoitellen. Ota pois liedeltä ja siivilöi pois tyrnin kuoret ja siemenet. Laita seos takaisin kattilaan ja mausta limoncellolla. Liuota perunajauhot vesitilkkaan, ja kaada ohuena nauhana seokseen samalla hyvin hämmentäen. Kuumenna kunnes kiisseli kuplahtaa. Ota pois levyltä, mausta suolalla ja kaada kuumaa kestävään astiaan. Sirottele sokeria päälle, ettei pintaan muodostu kuorta.

PS Tyrnin siemenet ovat terveellisiä - älä heitä niitä pois vaan pistä suuhun.

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa yhdeksän jälkeen lauantaina 25.1.2014 TV1:ssä.

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka