Hyppää pääsisältöön

UMK - Semifinaalin tulokset

Kuva: Tomi Mikola mama

Huiman intensiivisessä suorassa lähetyksessä yleisöäänin finaaliin menivät Lauri Mikkola: Going Down, Clarissa feat. Josh Standing: Top Of The World, Mikko Pohjola: Sängyn reunalla, MadCraft: Shining Bright, MIAU: God/Drug sekä Hukka ja Mama: Selja.

Jasmin Michaelan ja Dennis Fagerströmin UMK-matka katkesi semifinaaliin.

Tuomarit kommentoivat illan esityksiä mm. seuraavasti.

Toni Wirtanen: "Olen mielissäni että me saadaan näistä kilpailijoista oikea finaali. Ainoastaan kaduttaa on se, etten antanut MAKEAlle alkukarsinnassa enemmän pisteitä".

Aija Puurtinen: "Tänään päästiin kunnolla kilpailun makuun".

Tomi Saarinen: "Moni asia on mennyt eteenpäin".

Redrama: "Mahtavin yleisö koskaan, mitä meillä on ollut".

UMK-finaalissa 1.2. nähdään lisäksi ensimmäisestä karsinnasta suoraan finaaliin äänestetty Softengine kappaleellaan Something Better ja toisesta karsinnasta finaaliin äänestetty Hanna Sky kappaleellaan Hope.

Ensi lauantaina nähdään UMK:n finaali Espoon Barona areenalta suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa ja Yle HD:ssa klo 21. Lähetyksessä yleisö- ja tuomariäänin valitaan Suomen edustaja toukokuussa Kööpenhaminassa järjestettävään Eurovision laulukilpailuun.

UMKplus tarjoaa fiiliksiä ennakkoon ja voittajan ensihuumaa lähetyksen jälkeen osoitteessa yle.fi/umk. Juontajina ovat Mika SippoTolvanen ja Frida Lindholm.


Artistien kuvat osoitteessa yle.fi/pressi. Käyttäjätunnuksen voi pyytää sähköpostitse yle.ohjelmatiedotus@yle.fi.
Livelähetysten akkreditointilomake median edustajille.

Lippuja suoriin lähetyksiin myydään osoitteessa lippupalvelu.fi.

1.2. Finaali (live), Yle TV2 ja Yle Radio Suomi klo 21

Lisätiedot:
Anssi Autio, 040 749 0047, anssi.autio@yle.fi
Haastattelupyynnöt:
Mari Wainio, 040 828 0508, mari@mellakkahelsinki.fi

yle.fi/umk
#umk14

Uuden Musiikin Kilpailu. Yksi biisi voittaa sata miljoonaa kuulijaa.
UMK – Tävlingen för ny musik. Vinn en publik på hundra miljoner.

 • Softengine on UMK-voittaja ja Suomen euroviisuedustaja 2014

  Superjännittävä UMK-finaali huipentui Espoon Barona Areenalla, kun yleisö- ja tuomariäänin Softengine kappaleellaan Something Better ylsi UMK-voittajaksi ja edustamaan Suomea ensi toukokuussa Eurovision laulukilpailuun Kööpenhaminaan.

 • Krista Siegfrids tähdittää UMK:n tiheätunnelmaista finaalia

  Kahdeksan biisiä, kahdeksan esittäjää – vain yksi lähtee tuomari- ja yleisöäänin edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuihin Kööpenhaminaan toukokuussa. Suora lähetys nähdään lauantaina 1.2. Yle TV2:ssa, Yle Radio Suomessa, Yle Radio Vegalla ja Yle X3M:llä klo 21 lähtien.

 • UMK - Semifinaalin tulokset

  Huiman intensiivisessä suorassa lähetyksessä yleisöäänin finaaliin menivät Lauri Mikkola: Going Down, Clarissa feat. Josh Standing: Top Of The World, Mikko Pohjola: Sängyn reunalla, MadCraft: Shining Bright, MIAU: God/Drug sekä Hukka ja Mama: Selja . UMK-finaalin suora lähetys Barona areenalta nähdään Yle TV2:ssa ja Yle HD:ssa la 1.2. klo 21.00.

 • Semifinaalin esiintymisjärjestys ja äänestysnumerot

  UMK-jännitys tiivistyy ensi lauantaina 25.1. Yle TV2:ssa klo 21, kun kahdeksan UMK-artistia kisaavat paikasta finaaliin. Viimeisiä finaalipaikkoja tavoittelevat MadCraft, Hukka ja Mama, Lauri Mikkola, Jasmin Michaela, Dennis Fagerström, MIAU, Mikko Pohjola sekä Clarissa feat. Josh Standing. Yleisöllä on kaikki valta lauantaina, sillä kuusi artistia pääsee finaaliin ainoastaan yleisön äänillä.