Hyppää pääsisältöön

Selfiet halutaan arkistoida

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura aikoo huomioida selfiet yhtänä aineiston osana kerätessään aineistoa ihmisten elämästä eri aikakausilta.

Selfie // Kuva: Maria Rautio

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura suunnittelee sosiaalisessa mediassa julkaistujen suomalaisten selfieiden eli omakuvien keruuta, kertoo Yle Uutiset. Niitä ei ole vielä alettu kerätä, mutta ilmiö kiinnostaa.

–Siinä on kiinnostavaa se, että siinä on yhdessä viesti, viestin esittäjä ja se väline, kertoo SKS:n arkistotutkija Juha Nirkko.

Nirkon mukaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on perinteisesti ottanut aineistoa vastaan paperilla, ääninauhoilla, valokuvina ja videonauhoina. SKS:n tavoitteena on ottaa vastaan jonkinlainen otos kaikilla mahdollisilla tavoilla syntyvää aineistoa jokaisesta aikakaudesta. Nirkon mukaan tulevaisuudessa Seura aikoo huomioida julkaistut selfiet yhtenä aineiston osana.

SKS:n toiminnassa oleellista on aineiston säilyttäminen muun muassa tieteellistä tutkimusta varten. Nirkon mukaan SKS pohtii vielä, miten omakuvia otettaisiin vastaan. Se ei kuitenkaan tule kysymykseen, että ihmiset vain lähettelisivät kuviaan SKS:lle. Kuvia tulisi aivan liian paljon, eikä niillä olisi kontekstia.

Lue alkuperäinen juttu Yle Uutisten sivuilta: Selfiet halutaan kerätä arkistoksi – tavoitteena luoda kattava ajankuva

Lähteet: Yle Uutiset