Hyppää pääsisältöön

Isac Elliot livahti ison levy-yhtiön näpeistä: Artistin hienoutta ei välillä tajua

Asko Kallonen on yksi Suomen musiikkialan merkittävimpiä vaikuttajia, mutta vanhalta konkariltakin saattaa jäädä lahjakkuus huomaamatta.

Asko Kallonen // Kuva: YleX / JP Panttila

Warner Musicilla vaikuttava, entinen Idols-tuomari, Asko Kallonen vieraili YleX Aamussa tiistaina 28. tammikuuta juttelemassa Ilen ja Matin kanssa musiikkibisneksestä. Kallonen on vastannut muun muassa artistikiinnityksistä jo vuosia.

- Kun joku on oikeasti hyvä, siitä kuulee useammista eri paikoista. Myös demojen perusteella voi löytää mielenkiintoisia tapauksia, muttei löytö ei välttämättä johda suoraan levytyssopimukseen, vaan artistia tai bändiä saatetaan seurata muutaman vuoden ajan. Kun aika on oikea, sopimus tehdään, Kallonen kertoo.

Konkari myöntää, että välillä joku muu ehtii napata artistin, jonka on ajatellut itse kiinnittää. Toisinaan käy myös niin, ettei edes näe artistissa sitä, mitä joku muu levy-yhtiö näkee.

- Sellasta käy kaikille tällä alalla, että joku nappaa artistin nenän edestä ja välillä artistin hienoutta ei vaan tajua ollenkaan. Yksi sellainen oli Isac Elliot, joka kävi moikkaamassa meitä, mutta jäimme miettimään onko poika liian nuori. Olimme liian hitaita ja Sony Music nappasi hänet, Kallonen kertaa.

Kallonen ei ole kuitenkaan katkera menetetyistä artisteista, koska samaa tapahtuu myös toisin päin.

- Näissä jutuissa tapahtuu aina tietty oikeutus. Jos et kuule sitä tai et näe sitä artistia, siinä tapahtuu oikeus ja sitten se artisti ei kuulu sinulle. Joku muu hoitaa sen paremmin ja se on koko alan kannalta hyvä, Kallonen vakuuttaa.

Lähteet: YleX Aamu