Hyppää pääsisältöön

Stam1nan Hyrde uutuuslevyn vierailijoista: Ilo tehdä musiikkia välillä ammattilaistenkin kanssa

YleX ja Stam1na järjestävät uskomattoman kilpailun, jonka palkintona on pääsy kaverin kanssa Stam1nan ennakkokuuntelutilaisuuteen.

Stam1nan Hyrde // Kuva: Juhani Kenttämaa / YleX

Stam1nan6. helmikuuta järjestettävään SLK-levyn Osallistu huikeaan Stam1na-skabaan – tapaa bändi ja kuule levy ennakkoon Uuden musiikin iltavuorossa. Lippuja on jaossa 10 kappaletta ja kukin voittaja saa ottaa yhden kaverin mukaan.

- Voimme keskustella ja analysoida elämää fanien kanssa. Todennäköisesti tarjolla on myös kakkua ja kahvia, Hyrde juttelee.

Edellisen kerran Stam1na nähtiin keikkalavalla viime kesänä. Nyt Stam1na yllättää: Rundille vaatteet päällä, jonka aikana juhlitaan myös bändi täysi-ikäistymistä.

- Meillä on kiertueella univormut. Olemme uudistaneet lavalookkia muutenkin. Tänä vuonna meillä on uusi ja erilainen show. Päätimme panostaa enemmän, koska viime vuodet meillä on ollut vain rantapalloja lavalla. Nyt sijoitimme rahaa siihen, että bändi näyttää siltä miltä kuulostaakin, Hyrde paljastaa.

Laulaja-kitaristin rutiineihin kuuluu kuunnella uusi levy aina yksin läpi ensimmäisen kerran.

- Se on aina äärimmäisen hieno fiilis, kun saa oman levyn käteen. Teen yleensä niin, että kuuntelen sen yksin alusta loppuun autoa ajaessa, mies kertoo.

Stam1nan uudella levyllä yllätysvierailijoita – katso tuore musavideo Turmion Kätilöistä tuttu Spektaakkeli sekä legendaarinen rautalankakitaristi Esa Pulliainen.

- Siitä on varmaan vuosi tai kaksi, kun puhuttiin jo tästä Spektaakkelin kanssa. Kun törmää loistaviin tyyppeihin, niin tietysti pitää laittaa keskustelut alulle, että meidän pitäisi joskus jotain äänittää. Nyt oli sopiva sauma ja tarvittiin korkeaa vokaalia narulle. Kitaristina vierailee yksi Suomen legendaarisimmista soittajista eli Esa Pulliainen. Oli ilo tehdä musiikkia välillä ammattilaistenkin kanssa, Hyrde naureskelee.

Stam1na ainakin toivoo, että vierailijat ehtisivät joskus myös keikoille mukaan.

- Olisihan se unohtumaton hetki varmaan meille kaikille, Hyrde päättää.

Osallistu huikeaan Stam1na-skabaan – tapaa bändi ja kuule levy ennakkoon

Lähteet: YleX