Hyppää pääsisältöön

Pelle Hermanni voitti television lastenohjelmien 50-vuotisjuhlaäänestyksen

Television lastenohjelmat 50 vuotta -juhlavuosi avataan Tampereen elokuvajuhlilla. Juhlavuoden kunniaksi aikuisiksi kasvaneet lapset pääsivät äänestämään elokuvajuhlien lasten lauantainäytösten sisällön. Äänestyksessä annettiin yli 7 000 ääntä. Äänestyksen voitti 25% äänistä saanut Pelle Hermanni.

Eniten ääniä saaneista ohjelmista kootaan 40 minuutin näytös nykypäivän lapsille. Tampereen elokuvajuhlat ja Yle Lapset ja nuoret tarjoavat kaksi Katti Matikaisen juontamaa Minikino-ilmaisnäytöstä lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ilmaisnäytökset ovat Tampereella elokuvateatteri Plevnassa lauantaina 8.3.2014 kello 10:00 ja 12:00.

Lauantain lasten näytöksissä nähdään eniten ääniä saaneet ohjelmat:
PELLE HERMANNI (1827)
HEIKOT JÄÄT. VAROKAA HEIKKOA JÄÄTÄ! (867)
LASTEN TV PALA PALA: KYLLI-TÄTI PIIRTÄÄ (763)
KÄYTÖSKUKKA: PERSOONALLISUUS (649)
PIILOMAAN PIKKUAASI: PIILOMAA (605)
KÖSSI KENGURU: UUSI YSTÄVÄ (531)

Television lastenohjelmien juhlavuoden kunniaksi Tampereen elokuvajuhlille kootaan myös nostalgisten näytösten sarja. Kaikkien aikojen kaivatuimpia lastenohjelmia on koottu eri aikakausien lasten ja nykypäivän pientenkin iloksi.

Lisätietoa ilmaisnäytöksistä: yle.fi/nostalgiaa